Trappers heuvel vd close 1314

3 februari 201723:56

Knappe comeback Trappers in Hamburg

Tilburg Trappers heeft vrijdagavond een prima zege geboekt in Hamburg. De ploeg van coach Bohuslav Subr scoorde vier keer in de slotfase om een 3-1 achterstand om te buigen in een 3-5 overwinning.

Crocodiles Hamburg - Destil Trappers

Tilburg sloot de ontmoeting af met het overtuigende schotensaldo van 67 voor en 35 tegen. Toch leek het er lang op dat Trappers met lege handen aan de reis naar huis moest beginnen. Na bijna dertien minuten spelen in de slotperiode stond Trappers nog met 1-3 achter. De Hamburgse topschutter Bradley McGowan had zojuist met zijn tweede goal van de avond voor de derde keer een Hamburgse powerplay met succes afgerond. Ex-NHL'er Christoph Schubert scoorde de andere goal.

Daar zette Tilburg alleen een goal van Ritchie van Hulten in de openingsperiode tegenover. Verder toonde doelman Kai Kristian zich een buitengewoon vervelende sta-in-de-weg. Dat veranderde allemaal in de laatste ruim vier minuten van de wedstrijd. Eerst zorgde Jordy van Oorschot voor de aansluitingstreffer. Ruim anderhalve minuut later was het Mitch Bruijsten die de gelijkmaker verzorgde, waarna Ivy van den Heuvel voor de slagroom op de taart zorgde met twee goals in de laatste anderhalve minuut. Daarvan viel er eentje in het lege doel.

De zege zorgt ervoor dat Tilburg ineens weer op de derde plaats staat in de Meisterschaftsrunde. Tilburg passeert niet alleen Hamburg, maar ook Duisburg dat met 5-3 verloor in Herne. Onder meer oud-Nijmegen-speler Stephan Kreuzmann was succesvol namens Herne, terwijl oud-Trapper Bradley Snetsinger zelfs een goal en drie assists had. Raphael Joly bleef puntloos.