13 november 201620:03

Knappe zege Panters in Eindhoven

Zoetermeer Panters won zondagavond voor de tweede keer dit weekend. In Eindhoven was Panters met 2-6 te sterk voor Kemphanen. In de Oberliga won Trappers eenvoudig van Rostock.

LummusLed Eindhoven Kemphanen – Silverdome Panters

In de eerste periode waren er vooral straffen te zien in het IJssportcentrum in Eindhoven. Jeroen Hesselberth deelde 40 strafminuten uit waaronder twee misconducts van 10 minuten voor Cas Staps en Danielius Nomanovas voor roughing. Aan het einde van de periode opende Zoetermeer de score met twee man meer op het ijs. Op aangeven van Joy Turpijn werkte Ludek Skop de puck achter Deniz Mollen.

Vroeg in de tweede periode sloeg Zoetermeer driemaal toe. Thomas Borgman, Pascal van de Velde en Mick Trimp tilden de score naar 0-4. De Litouwse international Nomanovas bracht Eindhoven daarna nog wel op het scorebord.

In de 44e minuut scoorde Lucca Kluijtmans nog de 2-4 en leek een comeback nog mogelijk voor de thuisploeg. Maar al snel bracht Pascal van de Velde met zijn tweede doelpunt de drie punten zekerheid voor Zoetermeer. Vier minuten voor tijd bepaalde Skop met ook zijn tweede doelpunt de eindstand op 2-6. Aan het einde van de wedstrijd kreeg Nick Verschuren nog een game misconduct voor slashing.

Zoetermeer heeft nu zes punten uit vier wedstrijden en staat daarmee derde in poule A. Eindhoven staat nog eerste in de poule met vijftien punten uit zeven wedstrijden. Qua verliespunten staat Zoetermeer dus gelijk met Kemphanen.

Destil Tilburg Trappers – Rostock Piranhas

Tilburg Trappers moest vandaag aantreden tegen de rode lantaarndrager in de Oberliga Nord. Het krachtsverschil werd al snel duidelijk want Trappers stond na drie minuten al met 2-0 voor. Justin Larson en Diederick Hagemeijer scoorden voor Tilburg. Trappers trad nog aan zonder de nieuwe import Shane MacColgan. Ook Bjorn Willemse haakte voor de wedstrijd af met een blessure.

Via Daniel Kunce kwam Rostock nog terug tot 2-1, maar in de tweede periode gaf Tilburg de genadeklap. Via goals van Reno de Hondt, Ivy van de Heuvel en Levi Houkes liep Trappers uit naar 5-1.

In de derde periode scoorde zowel Larson als van de Heuvel nog eenmaal en won Tilburg uiteindelijk met 7-2. Trappers staat nu derde met 29 punten uit 14 wedstrijden. Hamburg, Halle en Duisburg kunnen Trappers echter nog inhalen omdat ze een wedstrijd minder hebben.