Beneliga logo 2015 poule A

21 november 201500:00

Koplopers in groep A maken geen fout

Heerenveen en Den Haag wonnen vrijdagavond beiden hun thuiswedstrijd. Flyers won nipt met 3-2 van Zoetermeer en Den Haag versloeg Leuven met 6-3.

In Thialf had de ongeslagen koploper Heerenveen veel moeite met Zoetermeer. Na een doelpuntloze eerste periode kwam Zoetermeer vlak na de pauze op 0-1. Jurryt Smid scoorde via een penalty shot na een overtreding van Yan Turcotte. De thuisploeg kwam binnen anderhalve minuut op gelijke hoogte via Marco Postma.

De Friezen maakten het verschil in de derde periode. Dankzij goals van Pippo Limnell en Ronald Wurm nam Flyers een 3-1 voorsprong. Jurryt Smid scoorde anderhalve minuut voor tijd nog de aansluitingstreffer maar verder kwam Zoetermeer niet. Zoetermeer blijft daardoor op de vierde plek met Ă©Ă©n punt meer dan Amsterdam. Die ploeg heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld dan Panters.

Den Haag mocht thuis aantreden tegen Leuven Chiefs. Maar liefst 2500 toeschouwers waren afgekomen op deze wedstrijd, een teken dat de PR-afdeling prima werk blijft doen daar in de Hofstad. Het publiek moest tot laat in de eerste periode wachten op de openingstreffer. Joey Verreijen brak de wedstrijd open.

In de tweede periode gooide Den Haag de wedstrijd op slot. Alan van Bentem en Johan Rurup scoorde beiden tweemaal. Marcel Kars deed zijn naam als assistkoning weer eer aan en was vanavond weer goed voor drie stuks.

Den Haag scoorde in de derde periode vooral straffen. Wehebe Darge profiteerde door twee powerplaygoals te noteren voor Leuven. Maxime Pellegrims en wederom Joey Verreijen bepaalden de eindstand op 6-3. Den Haag blijft daarmee Ă©Ă©n punt achter Flyers met een wedstrijd meer. Leuven blijft koploper in Groep B maar ziet Geleen wel rap dichterbij komen.