52644122557 3692b70914 c

24 februari 202323:57

Door Joep Meijsen

KvN: Den Haag en Heerenveen op herhaling

De finale om het landskampioenschap is zondag een herhaling van die van vorig jaar. Den Haag en Heerenveen staan komende zondag wederom tegenover elkaar.

Het begint een vaste waarde te worden in het Nederlandse ijshockey. Als het om de knikkers gaat, de finales, dan gaat het tussen Den Haag en Heerenveen. Dat was enkele weken geleden zo in de bekerfinale en dat is komende zondag dus weer het geval. UltimAir Hijs Hokij Den Haag rekende in eigen huis met 6-2 af met Zoetermeer Panters, terwijl Unis Flyers Heerenveen met 6-3 te sterk was voor Snackpoint Eaters Limburg.

Den Haag - Zoetermeer

Twee van de ervaren krachten in de opstelling van Den Haag bezorgden de ploeg een vroeg voordeel in de streekderby tegen Zoetermeer. Jeffrey Melissant profiteerde van de eerste straf van de wedstrijd om na zeven minuten spelen de score te openen. Enkele minuten later was het Ronald Wurm die de tweede Haagse treffer op het scorebord zette.

Panters kwam in de tweede periode nog even terug via Robin Otterlo, maar daarna nam Den Haag de controle in het duel definitief over. Justin Evers zorgde niet veel later voor de 3-1 en ook Jay Huisman trof in de tweede periode nog doel. Goals van Ritchie van Hulten en Chad Niddery vormden daarna voor ruim 2600 toeschouwers de slagroom op de taart in het slotstuk van de wedstrijd. In de slotseconde was Bas Tammerijn nog succesvol voor Panters.

Archieffoto: Robert Bos (Flickr)

Heerenveen - Geleen

Heerenveen was Geleen de baas en staat daarmee in de finale om het landskampioenschap in eigen stadion. Drie powerplaygoals tilden de ploeg van coach Mike Nason naar een 6-3 overwinning tegen Geleen. Na een doelpuntloze openingsperiode brak Jasper Nordemann de wedstrijd na 26 minuten spelen open.

Vervolgens was het Wessel Copier die de voorsprong verdubbelde, alvorens Nick Verschuren zijn scorende vermogen weer eens toonde om te zorgen dat het verschil bij het openingssignaal van de derde periode maar Ă©Ă©n goal was. Die periode was daarna volop voor Flyers, dat in zes minuten tijd Pippo Limnell, Lars den Edel en Roope Nikkila zag scoren.

Eaters scoorde tussendoor nog een keertje via Verschuren en kort na de vijfde Friese treffer via Harley Verkroost. Om de aansluitingstreffer af te dwingen werd in de slotfase de goalie van het ijs gehaald, maar dat resulteerde alleen nog maar in een goal in het lege net van opnieuw Nikkila.

Kaartverkoop

Klik hier voor kaarten voor de finale om het Kampioenschap van Nederland >>>

Kaarten voor volwassenen kosten €17,50, terwijl de jeugd tot en met 17 jaar voor €10 naar binnen kunnen. Er is ook een voordelige gezinsbundel voor twee volwassenen en twee kinderen voor €47,50. Prijzen zijn inclusief servicefee. Per bestelling wordt €1,30 administratiekosten in rekening gebracht.