Chad Niddery in actie voor Den Haag
Chad Niddery in actie voor Den Haag — © Robert Bos

24 februari 202311:54

Door Joep Meijsen

KvN: Vanavond twee halve finales

Zondagmiddag is bekend wie Den Haag opvolgt als landskampioen. Vanavond staan de twee halve finales op het programma en zondag de finale. IJshockeynederland.nl blikt vooruit.

UltimAir Hijs Hokij Den Haag - Zoetermeer Panters

Den Haag eindigde als nummer een in de reguliere competitie en heeft daarmee het thuisvoordeel tegen nummer vier Zoetermeer Panters.

Topscorers Bene-League

Den Haag: Jeffrey Melissant 18 goals, 40 assists in 28 wedstrijden
Zoetermeer Panters: Joy Turpijn 13 goals, 22 assists in 28 wedstrijden

Goalies

Den Haag: Brett Magnus
Zoetermeer: Villehart Kuusamo

Onderlinge wedstrijden

Zoetermeer Panters was op 28 januari de gastheer voor de recentste wedstrijd tegen Den Haag. Het was een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 3-4 werd gewonnen door Den Haag. Joey Oosterveld scoorde in de slotfase van de tweede periode het winnende doelpunt. Van de onderlinge wedstrijden tussen de ploegen won Panters er Ă©Ă©n: de openingswedstrijd op 8 oktober die na penaltyshots door Zoetermeer werd gewonnen. De ploegen kwamen elkaar ook al tegen de halve finales van de beker. Toen won Den Haag de eerste wedstrijd met 4-1 en was een dag later met 2-6 te sterk in het Silverdome.

Vooruitblik

Zoetermeer is sinds de terugkeer van doelman Kuusamo een betere ploeg. De afgelopen weken pakte de ploeg in uitwedstrijden bij Mechelen en Leuven de winst. Ook het resultaat eind januari tegen Den Haag was een goede. Hijs op zijn beurt won de laatste drie hoofdprijzen in het Nederlandse ijshockey, waaronder nog niet zo lang geleden de nationale beker. De ploeg is gewend voor succes te gaan en dat ook te behalen. Ondanks blessureleed won de ploeg ook zijn laatste acht wedstrijden, waardoor Chris Eimers en zijn mannen de torenhoge favoriet zijn in deze halve finales.

Starttijd: 20.30 uur

Referees: Adam Brock, Ramon Sterkens, Bram Zwarthoed, Brian van Rijzewijk

Unis Flyers Heerenveen - Snackpoint Eaters Limburg

Heerenveen eindigde als nummer twee in de reguliere competitie en heeft daarmee het thuisvoordeel tegen nummer drie Geleen Eaters.

Topscorers Bene-League

Heerenveen: Henri Ruotsalainen 23 goals en 33 assists in 28 wedstrijden

Geleen: Lars van Sloun 17 goals en 26 assists in 28 wedstrijden

Goalies

Heerenveen: Martijn Oosterwijk

Geleen: Deniz Mollen

Onderlinge wedstrijden

Geleen won op 12 februari de jongste ontmoeting tegen Heerenveen met 6-2. Tom Marx scoorde twee keer voor de Limburgers die drie keer scoorden in de slotperiode. In de halve finales van de beker won Flyers in december beide wedstrijden, maar het verschil was in beide duels een goal. Dat geldt ook voor de twee eerdere duels tussen de twee ploegen, waarvan er eentje in overtime werd gewonnen door Flyers en eentje met 1-0 door Eaters. De 7-1 zege van Flyers in eigen huis begin februari was de grootste uitslag in de onderlinge serie dit seizoen.

Vooruitblik

Geleen is bezig met een sterke serie. De ploeg versloeg in recente weken met Herentals en Heerenveen twee topploegen en Den Haag ontsnapte in Geleen met een nipte zege. Heerenveen verloor afgelopen weekeinde van zowel Luik als Herentals. Die laatste nederlaag was ook nog in eigen huis. Daarmee lijkt dit op voorhand een bijzonder spannende wedstrijd te worden, waarbij Flyers vanwege het veroverde thuisvoordeel nipt favoriet is.

Starttijd: 20.30 uur

Referees:
Pascal Keus, Rasmus Klintrot, Louis Beelen, Filip Lelies