20190426 TIL LAN101

26 april 201922:26

Landshut wint opnieuw in Tilburg

Regerend kampioen Tilburg Trappers verloor voor de tweede keer in deze finale thuis tegen Landshut. De Duitsers wonnen met 2-3 en namen daarmee een 2-1 voorsprong in de serie. Tilburg kan zich dus opmaken voor een nieuwe comeback.

Tilburg leek een vliegende start te maken toen Brock Montgomery na bijna drie minuten de puck in het doel werkte. Het feest ging echter niet door omdat referee Gogulla al ten onrechte had afgefloten. Gogulla dacht dat goalie Berger de puck onder controle had en zag niet dat de puck inmiddels al speelbaar was. De attente rebound van Montgomery kreeg dus niet de beloning waar de Canadees recht op had.

Landshut greep na negen minuten wel de voorsprong. De Tsjech Plihal, de gevaarlijkste speler van Landshut, opende de score tijdens de eerste powerplay van de avond. Plihal kon simpel de puck binnen tikken nadat de puck goed rond ging. Nog geen minuut later kwam Tilburg alweer langszij. De pas 17-jarige Delaney Hessels bediende met een uitmuntende pass Kevin Bruijsten die voor het doel stond.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

20190426 TIL LAN104

In de eerste minuut van de tweede periode was er meteen een goede kans voor Danny Stempher na een goede lange pass vanuit het verdediginsvak. Na vijf minuten kwam Landshut voor het eerst dichtbij de 1-2. De Tsjech Plihal raakte de paal. Direct daarna namen de Duitsers toch de leiding. Plihal legde de puck terug en Nägele schoot met een one-timer hard raak vanaf de blauwe lijn. Bijna halverwege de wedstrijd zorgde Kevin Bruijsten opnieuw voor de gelijkmaker. Ditmaal was het voorbereidende werk van Nardo Nagtzaam en Bruijsten schoot uitstekend raak met een one-timer: 2-2.

In de 46eminuut kwam Landshut voor de derde keer op voorsprong met de tweede Duitse powerplaygoal. Forster rondde een uitstekende aanval af voor de 2-3. Daarna ging Tilburg op jacht naar een nieuwe gelijkmaker. In de laatste minuten leek Tilburg een helpende hand te krijgen na een domme straf tegen Landshut voor delaying the game. Dat mocht ook niet baten, de powerplay verdween ook na een hele makkelijk gegeven straf voor Brock Montgomery. Zondag is de vierde wedstrijd in Landshut en moet Tilburg knokken om het seizoen te verlengen.