Ijshal de vliet

31 januari 202308:10

Door Danny Micola von FĂźrstenrecht

LeidenLions groeit door in de nieuwe ijsbaan!

Seizoen 2023-2024 speelt Leiden Lions in een nieuw stadion, met extra jeugdteams naast de huidige u7/u9/u11 en u13! In de nieuwe ijshal “De Vliet” komt naast de ijshockeybaan, een funbaan van 45* 20meter! en een verhoogde buitenbaan voor de lange baan schaatsers.

(tekst Uko Meijer)

Sommige leden hebben nostalgische gevoelens bij de huidige ijshal aan de Vondellaan in Leiden, toch voldoet de oude “Menkenhal” niet meer aan de hedendaagse verwachtingen en eisen.

Club met ambitie

In tegenstelling tot onze huidige baan, voldoet de nieuwe baan met de omsloten boarding aan de vereisten om op een hoger niveau te spelen. Daarnaast hebben we meer ijstijd vastgelegd waardoor we vanaf volgend seizoen ons nieuwe u15 team en de Junioren wekelijks kunnen laten spelen. De ambitie is om de jeugd vanaf de U7 tot aan de senioren bij de club te kunnen houden. Met 20 kinderen in de u13 selectie en een grote groep recreatie Junioren was de ijstijd de limiterende factoor om door te groeien.

100% energie neutraal

In de huidige energiecrisis komt de nieuwe ijsbaan, precies op tijd. Het complex inclusief zwembad gaat van het gas af en wordt 100% energieneutraal door gebruik te maken van zonnepanelen en een warmte koude uitwisseling tussen het zwembad en de ijsbanen.