Al Til Lei 20200301 015

2 oktober 202008:17

Door Joep Meijsen

Leipzig krijgt permissie voor deelname Oberliga

Het laatste team dat nog geen licentie had voor deelname aan de Oberliga Nord, IceFighters Leipzig, heeft deze nu wel te pakken. Daarmee kunnen nu de laatste stappen richting een speelschema voor de competitie met Tilburg Trappers worden gezet.

Leipzig had eerder onder voorwaarden al een voorlopige licentie ontvangen, maar moest nog aanvullende financiële stukken voorleggen en vooral ook een overeenkomst met de ijshal zodat thuiswedstrijden ook daadwerkelijk gespeeld kunnen worden. Aan deze voorwaarden was tijdig voor 30 september voldaan, waardoor de club aan de voorwaarden van de licentie voldoet.

De Duitse bond meldt dat de komende dagen hard wordt gewerkt om alle details richting de voor 6 november geplande start van de competitie op orde te brengen, waarbij onder meer het speelschema definitief moet worden. Voor Tilburg Trappers-supporters is het daarbij even afwachten hoe de situatie in Nederland zich ontwikkeld voor wat betreft de toestemming om ook fysiek wedstrijden bij te mogen wonen.

De club heeft in ieder geval laten weten dat thuiswedstrijden van vrijdag 9 oktober tegen Herne en zondag 11 oktober tegen Kassel Huskies zonder publiek gespeeld gaan worden. Wel is er een livestream beschikbaar. Toeschouwers die al kaarten hadden voor een wedstrijd kunnen deze straks gratis bekijken. Voor overige belangstellenden geldt dat de stream voor €8 te bekijken is.