Wc2015 Ned Kor Levi Houkes

22 mei 201710:32

Door Joep Meijsen

Levi Houkes keert terug naar Nijmegen

International Levi Houkes vertrekt bij de Oberliga-ploeg van Tilburg Trappers en speelt komend seizoen in de Beneliga bij Nijmegen.

Dat heeft Devils bekendgemaakt. De 25-jarige aanvaller kan het ijshockey in de Oberliga niet meer combineren met zijn gezin en zijn eigen bedrijf. Afgelopen jaar had hij de reguliere competitie van de Oberliga in 43 wedstrijden elf goals en achttien assists. Daar voegde hij in de play-offs nog twee goals en drie assists in veertien wedstrijden aan toe. Daarnaast had hij in het seizoen 88 strafminuten.

Voor Houkes was het zijn tweede seizoen in Tilburg en de Oberliga. Daarvoor speelde hij in de Eredivisie voor Nijmegen, Heerenveen, Den Haag en Eindhoven. 'Ik heb een kind gekregen vorig jaar en die zie ik vier dagen in de week niet toen ik in Tilburg speelde en dat is voor mij wel heel lastig om die zolang niet te zien. De kleine, de reistijden, een eigen bedrijf dat heel goed loopt, het wordt allemaal lastiger te combineren. Het is wel een flinke stap die ik terugzet, maar ik ben een Nijmegenaar en Nijmegen blijft natuurlijk wel altijd in je hart zitten', zegt Houkes zelf over zijn overgang.

Houkes heeft er vertrouwen in dat Nijmegen het slechte seizoen van vorig jaar achter zich kan laten. 'Met de spelers die we nou gaan halen, dat we nou al bezig zijn met de droogtrainingen en een trainer hebben die wel intensief mee bezig is om de groep goed fit te krijgen, dan is dat goed mogelijk', zegt Houkes over de ambitie van de club om mee te spelen om een plaats in de top vier komend seizoen. Als speler moet hij een voortrekkersrol gaan spelen.

Houkes was in het verleden een vaste keuze in de nationale ploeg, maar miste vanwege zijn Oberliga-verplichtingen de laatste twee wereldkampioenschappen.

Wesley Hendriks

Waar één ervaren speler terugkeert, neemt Nijmegen afscheid van een andere oud-international. Wesley Hendriks, die vorig jaar vanwege blessureleed al weinig in actie kwam, zet een punt achter zijn loopbaan. De 31-jarige speler uit de eigen jeugdopleiding van Nijmegen speelde op drie wereldkampioenschappen voor Nederland en was behalve voor Nijmegen in de Eredivisie ook actief voor Eindhoven, Geleen, Amsterdam, Utrecht, Heerenveen en Den Haag. De afgelopen drie seizoenen speelde hij in Nijmegen. Ook Dylan Collard keert niet terug bij Nijmegen, terwijl Mitchel Knoop er juist nog een seizoen aan vastplakt.