IMG 5498

4 maart 201907:34

Lindau waarschijnlijke tegenstander Trappers

De eerste horde op weg naar het vierde kampioenschap op rij in de Oberliga zijn voor Trappers vermoedelijk de Islanders uit Lindau. Tilburg sloot zondag de reguliere competitie af met een soepele 1-5 overwinning in Herne.

De competitie in de Oberliga Süd is nog niet helemaal afgerond, maar aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zijn de Islanders de tegenstander van Trappers in de eerste ronde van de play-offs. Höchstadter EC kan nog langszij komen door beide nog te spelen wedstrijden te winnen, terwijl Lindau geen punt meer pakt. Komend weekeinde wordt in de Oberliga Süd de laatste speelronde afgewerkt. De Islanders spelen op vrijdag thuis tegen Landshut en mogen op zondag op bezoek bij Blue Devils Weiden. Tilburg heeft een weekendje rust.

De wedstrijd in Herne werd, zoals Tilburg dat zo vaak doet sinds de entree op het derde niveau in Duitsland, door Trappers in de slotperiode definitief naar zich toegetrokken. Delaney Hessels, normaal speler van het Beneliga-team van Tilburg, scoorde zijn eerste Oberliga-doelpunt vroeg in de periode om de stand op 1-3 te brengen. Herne haalde vroeg de doelman naar de kant en Kevin Bruijsten en Kilian van Gorp zorgden er daarna voor dat Tilburg met een ruime zege richting het carnaval in eigen stad kon vertrekken.

Eerder had Max Hermens zijn ploeg na een doelpuntloze eerste periode op voorsprong gebracht en zorgde Mitch Bruijsten tien minuten later voor het tweede doelpunt. Een treffer van Liesegang bracht Herne echter nog even terug in de wedstrijd voor het begin van de derde periode. Ook Herne gaat richting de play-offs. Trappers beëindigt de competitie in de Obrliga Nord met 118 punten uit 48 wedstrijden. In totaal werden 39 wedstrijden gewonnen, waarvan vier in overtime. Tilburg heeft een doelsaldo van +129.