Oranje Litouwen WK Bendzius penalty shot 2017

16 juni 201708:32

Door Remco

Litouwse international naar Nijmegen

Nijmegen Devils heeft haar tweede en laatste import vastgelegd voor het komende seizoen. Het gaat om de 24-jarige aanvaller Aivaras Bendzius. De international van Litouwen was afgelopen WK in Belfast nog trefzeker in de wedstrijd tegen Oranje.

De 1.94 meter lange Aivaras Bendzius speelde bijna zijn gehele loopbaan voor de Litouwse ploeg Energija Elektrenai. Deze club kwam de laatste seizoenen uit op het tweede niveau in Wit-Rusland. Afgelopen seizoen was de fysiek sterke power forward ook captain van Energija en was hij goed voor 31 doelpunten en 30 assists en maar liefst 125 strafminuten.

Sinds het WK van 2012 is Bendzius ook een vaste waarde in de nationale ploeg van Litouwen. Na vijf WK’s staat de teller voor Bendzius op zes goals en zes assists. In april was Bendzius tegen Oranje goed voor een goal en een assist tijdens de ruime 8-0 zege van Litouwen. Bendzius miste overigens ook een penalty shot in diezelfde wedstrijd.

Bendzius is niet de eerste Litouwer in de Beneliga. Afgelopen seizoen was Danielius Nomanovas een belangrijke spil in de ploeg van Eindhoven Kemphanen. Eerder legde Nijmegen al de Slowaakse verdediger Marek Pitka vast waarmee beide importplekken nu bezet zijn.

De selectie van Nijmegen Devils kent vele nieuwe gezichten voor komend seizoen. Naast beide imports zijn ook Rick van Haren, Martijn Geerligs, Danny Mols, Justin Evers, Levi Houkes en Kay Gielen in het Triavium te bewonderen. Daar tegenover staat het vertrek van Dave Stappershoef, Tom Kokke, Dylan Collard, Wesley Hendriks, Eef Gerritsen en de Canadees Thomas Stuart-Dant.

Foto: Marco Spelten/actiefotografie.nl

Oranje Litouwen WK Bendzius penalty shot 2017