WK2014 Chi Ned Goal Nicky

7 april 201410:23

Door Remco

Live: Dag 2 WK Ventspils

Het WK gaat vandaag in Ventspils verder met de wedstrijd tussen Nederland en Kazachstan. Na de eerste speeldag gaat Nederland uiteraard aan kop na de 8-2 zege op China.

Kazachstan is maandagmiddag om 12.00 uur Nederlandse tijd dus de tweede tegenstander voor Oranje. Vorig jaar speelden beide ploegen ook tegen elkaar in Straatsburg. Oranje was, in de derde wedstrijd van het toernooi, met 4-2 te sterk voor Kazachstan. Mieneke de Jong (2x), Julie Zwarthoed en Savine Wielenga wisten toen te scoren.

Kazachstan maakte gisteren weinig indruk in de eerste wedstrijd tegen Noord-Korea. De Koreanen wonnen daarom ook eenvoudig met 3-0. In Straatsburg eindigde Kazachstan vorig jaar als vijfde.

Bijna de gehele selectie van Kazachstan speelt in clubverband bij Aisulu Almaty. Slechts drie speelsters hebben een andere club achter hun naam staan. Ongeveer de helft van de selectie in Ventspils was er ook bij tijdens het vorige WK. Ook de trefzekere Zarina Tukhtieva is nog actief. Zij scoorde in Frankrijk vijf maal, waaronder eenmaal tegen Oranje. De andere speelster die scoorde tegen Nederland zien we niet meer terug. De geblokte en sterke verdedigster Galina Shu ontbreekt op dit toernooi.

Tenslotte nog wat cijfers van de openingswedstrijd tegen China. Savine Wielenga was met twee goals en twee assists de topscoorder bij Nederland. Zo√ę Barbier volgt met twee goals en een assist. Kayleigh Hamers had twee assists. Bij de plus-minus zijn Myrthe Martens en Julie Zwarthoed het meest succesvol. Beide speelsters staan op +3. Bieke van Nes staat opmerkelijk genoeg op -1, terwijl zij samen met lijngenoten Emily Even en Glynis Barton een uitstekende wedstrijd speelde.

Claudia van Leeuwen had 19 reddingen op 21 schoten van China. Na afloop werd Jessie Tegelaar uitgeroepen tot beste speelster van Oranje. Zij scoorde gisteren de vijfde Nederlandse treffer.

Het programma voor vandaag ziet er als volgt uit:

12.00 Nederland - Kazachstan

15.30 Noord-Korea - Hongarije

19.00 Letland - China

Gastland Letland won gisteren de avondwedstrijd met 4-0 van Hongarije.

IJshockey.com is aanwezig in Ventspils en zal via het ijshockeyforum een verslag doen van de wedstrijden van Nederland en korte updates van de andere wedstrijden.

Klik hier voor het liveverslag op het IJshockeyforum.