Leden van verdienste Louis Maas en Arno Kuipers
Leden van verdienste Louis Maas en Arno Kuipers

17 oktober 202308:00

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Louis Maas en Arno Kuijpers leden van verdienste

Op eerdere ALV's zijn Louis Maas en Arno Kuijpers benoemd tot lid van verdienste. De uitreiking vond kort geleden plaats. IJshockey Nederland is er trots op de twee mensen te mogen verwelkomen als lid van verdienste.

Louis Maas

Louis Maas is een bekende naam in de ijshockeygemeenschap. Hij was 10 jaar actief als bestuurslid bij de jeugdafdeling van Tilburg Trappers. Hierin heeft hij verschillende functies bekleed, waaronder die van voorzitter van de jeugdafdeling.

Louis Maas heeft maar liefst 15 jaar lang als teammanager gefungeerd van het nationale U18-team. Waarin hij 15 WK’s als teammanager het U18 team heeft begeleid. Tot september 2022 is hij hierin actief geweest.

Louis Maas heeft ook vele jaren in het eerste team van Tilburg gespeeld. In totaal heeft hij 320 wedstrijden gespeeld voor de club, waarin hij 70 goals en 106 assists heeft gemaakt.

Daarnaast heeft Louis Maas gedurende 15 wedstrijden tussen 1981 en 1982 voor het nationale mannenteam gespeeld.

Kortom, Louis Maas heeft decennialang een belangrijke rol gespeeld binnen de Tilburgse en nationale gemeenschap.

Arno Kuijpers

Na 11 jaar en 9 WK’s nam Arno Kuijpers - materiaalman Jong Oranje U18 - afscheid van het nationale teamprogramma. Arno staat bekend als een zeer gerespecteerde collega met de juiste instelling en positief kritische humor. Een fijne man om mee samen te werken. Daar waar de spanningen hoog opliepen en spelers nerveus de wedstrijd benaderden, zorgde Arno vanuit zijn rol als materiaalman voor rust en kalmte. Vanwege een drukkere agenda in zijn eigen werkomgeving was Arno genoodzaakt zijn werkzaamheden voor het nationale teamprogramma te staken. Hij heeft aangegeven in de toekomst mogelijk weer beschikbaar te zijn.