Levi Smeets Geleen
— © IJshockeyfoto.nl (Paul Nicolaassen)

16 mei 202015:20

Door Joep Meijsen

Luik haalt ook Smeets uit Geleen

Voormalig jeugdinternational Levi Smeets maakt de overstap vanuit Geleen naar streekgenoot Luik Bulldogs. De club verlengde ook de contracten van Sean McCann-Coppens en Frank Neven.

Dat heeft de club de afgelopen dagen bekendgemaakt. Smeets speelde vorig jaar 18 wedstrijden voor Eaters in de Beneliga, waarin hij 1 goal en 2 assists voor zijn rekening nam met 37 strafminuten. De 21-jarige aanvaller voegde daar in twee play-offwedstrijden geen punten meer aan toe.

Smeets speelde twee WK's met de U18 van Nederland en twee met de U20. Hij debuteerde in het seizoen 2016-17 in de hoofdmacht van Geleen, de club waar hij ook zijn opleiding kreeg. Enkele dagen geleden werd al bekend dat Yoren de Smet de overstap maakt van Geleen naar Luik.

De 24-jarige Frank Neven had in 19 wedstrijden in de reguliere competitie 5 goals en 10 assists met 2 strafminuten. De verdediger maakte in 2013 de overstap van Leuven naar Luik, waar hij sindsdien speelt. Neven is al jaren een vaste keuze in de nationale selecties van Belgi√ę, met in totaal vijf WK's bij de senioren.

De 26-jarige Sean McCann-Coppens speelde tot vorig jaar in Antwerpen. Vorig jaar was derhalve zijn eerste in het shirt van Bulldogs en in 20 wedstrijden bracht hij drie goals en 11 assists op zijn naam met 4 strafminuten.