Div luik binnenkant stadion 1213

20 april 202007:01

Door Joep Meijsen

Luik trekt Canadees McGovern aan

Luik Bulldogs heeft zijn eerste import voor het nieuwe seizoen aangetrokken. Het gaat om de 26-jarige Canadees Sean McGovern die de afgelopen jaren op lager niveau in Duitsland, Frankrijk en Zweden speelde.

Dat meldt de club op de eigen website. McGovern is afkomst uit Milton in Ontario en speelde college-ijshockey in de Verenigde Staten voor St. Lawrence University. Na afronding van zijn studie maakte hij de oversteek naar Europa en speelde in de Oberliga voor Landshut en Cholet op het tweede niveau in Frankrijk.

Na een productief seizoen in Division II in Zweden kwam hij vorig jaar uit voor drie verschillende clubs. Het grootste deel van het seizoen voor Marseille in de tweede divisie in Frankijk, waar hij in 17 wedstrijden 7 goals en 5 assists voor zijn rekening nam.

'Ik kan als center of als winter uit de voeting. Mijn spel draait om mijn snelheid en ik probeer opwindend ijshockey te spelen door op schaatskwaliteit verdedigers af te troeven en doelpunten te maken', zegt de aanvaller over zijn eigen kwaliteiten.

McGovern is de eerste nieuwe aanwinst voor Luik richting het nieuwe seizoen. De club maakte eerder al wel bekend dat Uli Egen de opvolger is van Paul Vincent in de bank bij de club. Daarnaast verlengde de club al de contracten van drie spelers met Michael Distate, Bryan Kolodziejczyk en Jordan Paulus.