Microz Eaters Geleen juichen 2019

7 mei 201910:30

Door Joep Meijsen

Lukasz Bartak 18 maanden geschorst

Eaters Geleen-aanvaller Lukasz Bartak heeft een schorsing van 18 maanden ontvangen vanwege het gebruik van illegale stimulerende middelen. De club heeft direct het contract met de forward verbroken.

Bartak speelde afgelopen jaar zijn eerste seizoen in dienst van de Limburgse club en leverde een belangrijke bijdrage aan een succesvol seizoen. In 29 wedstrijden in Beneliga en play-offs kwam hij tot 31 goals en 20 assists. Alleen Nick Verschuren scoorde meer goals voor Geleen. De Limburger meldde begin maart al dat Bartak in een uitwedstrijd bij Luik was betrapt op het gebruik van higenamine. Toen werd hij niet direct geschorst, maar moest hij zich wel verantwoorden bij de dopingautoriteit.

Daar is dus een schorsing van achttien maanden uitgekomen, reden voor de& Stichting Topijshockey Eaters Limburg om hem met onmiddellijke ingang op non-actief te stellen en zijn spelerscontract niet te verlengen. De 25-jarige Bartak speelde eerder in Belgi√ę voor Hasselt, Heist op den Berg en Antwerpen alvorens hij de overstap maakte naar Geleen.

Bartak heeft de Poolse en de Tsjechische nationaliteit, maar speelde als statusspeler bij Geleen