Bartek Bison scoort in het seizoen 2020/21 tegen Rostock
Bartek Bison scoort in het seizoen 2020/21 tegen Rostock — © Arie Leeuwesteijn

25 januari 202107:51

Door Joep Meijsen

Maandag: Tilburg verstevigt positie, Twee goals Nagtzaam, Dalhuisen weer aan kop, Van Nes scoort

Tilburg Trappers won op zondag van Rostock en verstevigt zijn tweede plek in de Oberliga Nord. Nardo Nagtzaam scoort twee keer in de zege van Peiting en Guus van Nes een keer in verlies van Quinnipiac. Daniel Sprong haalt met Washington een punt en Mike Dalhuisen is terug aan kop.

Tilburg Trappers - Rostock Piranhas

Tilburg Trappers boekte zondagmiddag een ruime overwinning op Rostock Piranhas om zo de zegereeks verder uit te bouwen naar vier wedstrijden en de tweede plaats in de Oberliga Nord te verstevigen. Bartek Bison scoorde twee keer voor Trappers, terwijl Raymond van der Schuit een goal en drie assists op zijn naam bracht.

De wedstrijd was lange tijd spannender dan de einduitslag deed vermoeden. Na twintig minuten spelen was het slechts 2-2 en had Rostock twee keer op voorsprong gestaan. Ook nadat Trappers op een 3-2 voorsprong was gekomen vroeg in de wedstrijd door Diego Hofland, kreeg Rostock nog kansen om op gelijke hoogte te komen. Uiteindelijk liep Tilburg echter toch uit naar een comfortabele zege.

Rostock kwam vroeg in het duel op voorsprong via Tom Pauker, in een doelpuntrijk slotstuk van de periode kwam Trappers via Kevin Bruijsten langszij, was het Jayden Schubert die Rostock opnieuw op voorsprong zette en zorgde Bartek Bison opnieuw voor de gelijkmaker.

Kort na de hervatting was het dus Diego Hofland die het uiteindelijke winnende doelpunt scoorde in het duel. Vijf minuten voor het einde van de tweede periode zorgde Reno de Hondt voor een vergroting van de marge en tenslotte zorgden Raymond van der Schuit, Delaney Hessels en nog een keer Bison ervoor dat de winst een mooi aangezicht kreeg.

Trappers staat met 47 punten uit 24 wedstrijden alleen op de tweede plaats van de Oberliga Nord, met vijf punten voorsprong op Saale Bulls Halle, dat nog wel een wedstrijd in te halen heeft. In puntpercentage is het verschil tussen de twee teams 0,13 punten en met Hamburg Crocodils 0,17 punten. Hannover Scorpions is met 64 punten en 2,56 punten nog altijd de riante koploper.

Komende vrijdag speelt Tilburg Trappers thuis tegen de nummer laatst van de competitie, Hammer Eisbären, terwijl op zondag een uitwedstrijd in Leipzig op het programma staat.

Daniel Sprong

Daniel Sprong haalde met Washington een punt tegen Buffalo Sabres. De in Amsterdam geboren forward speelde zijn vierde wedstrijd van de lopende jaargang en stond 9,27 minuten op het ijs, inclusief 45 seconden op de powerplay bij de gehavende Capitals die vanwege covid-19-protocol een aantal belangrijke schakels missen. Sprong had drie schoten op doel, maar geen punten in het duel dat uiteindelijk in 3-3 eindigde en door Buffalo na penaltyshots werd gewonnen. Nick Backstrom, TJ Oshie en Justin Schulz waren de succesvolle schutters namens Washington.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen won met HK Poprad op het hoogste niveau in Slowakije met 5-3 van Jegesmedvek Miskolc. De Nederlander had drie schoten op doel en was plus-2 in het duel. Met 22 minuten en 24 seconden aan ijstijd was het de speler van zijn ploeg die het langst op het ijs stond in het duel. Door de zege staat Poprad nu samen met Zvolen weer bovenaan de ranglijst in de Tipos Extraliga.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam leverde een belangrijke bijdrage aan de 1-3 zege van EC Peiting tegen SC Riessersee. De als import spelende Nederlander scoorde twee keer, inclusief het winnende doelpunt. Met 25 punten uit 18 wedstrijden, inclusief 11 doelpunten, is Nagtzaam de clubtopscorer van Peiting.

Guus van Nes

Guus van Nes speelde dit weekeinde drie keer met Quinnipiac tegen Clarkson. Nadat op vrijdag het duel gelijk was ge√ęindigd en de shootout werd gewonnen, waren de bordjes op zaterdag omgedraaid, wederom een 1-1 gelijkspel, alleen nu won Clarkson de penaltyshots. Op zondag was er een 2-4 nederlaag voor de ploeg van de Nederlandse aanvaller. Van Nes scoorde wel in het verloren duel. Vroeg in de derde periode zorgde hij voor de 2-4. Voor Van Nes was het zijn tweede goal van het seizoen en zijn tiende punt. Daarmee is hij de nummer zeven op de topscorerslijst bij Quinnipiac Bobcats.

Esther de Jong

Esther de Jong en Göteborg gingen met 1-6 onderuit tegen nummer vier Linkoping en blijven met 11 punten uit 30 wedstrijden de nummer laatst op het hoogste vrouwenniveau in Zweden. De Jong speelde 26 wedstrijden tot nu toe dit seizoen en scoorde een keer en nam drie assists voor haar rekening.