Amsterdam Tigers vrouwen in actie tijdens seizoen 2022-23
Amsterdam Tigers vrouwen in actie tijdens seizoen 2022-23

22 augustus 202308:17

Door Danny Micola von F√ľrstenrecht

Maatschappelijk verantwoord en toch ijshockeyen

Amsterdam Tigers vrouwen naar Bundesliga vrouwen

Amsterdam Tigers ijshockey vrouwen gaat deelnemen in de Bundesliga in Duitsland. De thuiswedstrijden worden in de Amsterdamse Jaap Edenhal afgespeeld. Om verder te kunnen groeien naar een hoger niveau heeft de club de keus hiervoor gemaakt.

Speelsters uit andere clubs en speelsters die nu nog in het buitenland wonen willen graag bij Amsterdam spelen. Werken aan je maatschappelijke carriere en toch ijshockeyen is daarbij vaak het uitgangspunt. Fysiek zit het tussen de Nederlandse vrouwencompetitie in en de Eredivisie. Vrouwelijke speelsters welke afgelopen seizoen in de Eredivisie speelden zagen het niveau van de divisie stijgen waardoor het voor hen regelmatig fysiek erg zwaar werd soms met blessures tot gevold. De keus voor Amsterdam is nu een stuk aantrekkelijker vanwege de keus voor de Bundesliga.

IJshockey Nederland sprak met speelster Britt Wortel: "Ik ben ontzettend enthousiast over de overstap naar de Bundesliga in Duitsland. Het is een geweldige kans voor ons als team om op een hoger niveau te spelen en onszelf uit te dagen tegen sterke tegenstanders. De Bundesliga staat bekend om zijn competitieve en hoogwaardige ijshockey, dus het is een eer om daar deel van uit te gaan maken."

"Wat betreft de voorbereiding op het komende seizoen, we zijn al hard aan het werk om onszelf fysiek en mentaal klaar te stomen. We weten dat de concurrentie intenser zal zijn, dus we richten ons op het versterken van onze vaardigheden, het verbeteren van onze conditie en het verfijnen van onze strategie√ęn. We hebben een toegewijd coachingsteam dat ons begeleidt en ondersteunt in dit proces."

"Spelen in de Jaap Edenhal is natuurlijk geweldig, omdat het onze thuisbasis is en we op steun van onze fans kunnen rekenen. We hopen dat onze prestaties in de Bundesliga ook meer aandacht zullen trekken naar het vrouwenijshockey in Nederland en dat we jonge spelers kunnen inspireren om de sport te omarmen."

"We realiseren ons dat het een uitdaging zal zijn om ons aan te passen aan het hogere niveau en de verschillende speelstijlen, maar we zijn vastberaden en gemotiveerd om onszelf te bewijzen. We zullen blijven werken, leren en groeien als team, en ik kijk echt uit naar het begin van het seizoen en de kansen die voor ons liggen in de Bundesliga."