Oranje Kroatie WK Engelse fans Oranje 2017

27 april 201709:10

Door Joep Meijsen

Maidin mhaith Belfast: Gastheren, puntlozen en McJesus

De tweede rustdag in Belfast. Tijd voor ons om de natuur in te trekken, maar niet voor een terugblik op gisteren, alle hoogtepunten uit de eerste speeldag van de NHL van vannacht en nog veel meer.

De Britten...

zijn de volgende tegenstander van Oranje. De gastheer van het toernooi bleef ook in zijn derde wedstrijd ongeslagen. Tegen Litouwen speelden de Britten een sterke eerste periode die uiteindelijk voldoende was om Litouwen met 5-2 opzij te zetten. Evan Mosey, voormalig speler van Herentals, had een goal en een assist en werd daarmee de man-of-the-match. Japan en GB lijken dus te gaan spelen om promotie. Zij spelen zaterdag tegen elkaar.

Nog twee teams...

zijn puntloos na de derde speeldag op het WK in Belfast. Nederland en Estland. Ook deze twee teams ontmoeten elkaar op de slotdag hier. Vrijdag speelt Estland tegen Kroati√ę en als de Esten ook die wedstrijd verliezen heeft Nederland alles nog in eigen hand. Ook in Eindhoven twee jaar geleden speelden Nederland en Estland op de slotdag tegen elkaar om degradatie. Andrei Makrov scoorde toen drie keer om ervoor te zorgen dat Estland in de divisie bleef en Nederland degradeerde. Als Estland wint van Kroati√ę ontstaat een gecompliceerdere situatie waarbij onderlinge resultaten een rol gaan spelen.

Nederland werd woensdag...

in Belfast gesteund door groepen scholieren op de tribunes die als schoolopdracht spandoeken, t-shirts en andere zaken hadden geproduceerd en bovendien regelmatig de chant 'Let's Go Holland, let's Go', inzetten. De Kroaten kregen op hun beurt overigens soortgelijke steun, al bekte het 'Let's Go Croatia, let's Go' toch net wat minder.

Oranje Kroatie WK Engelse fans Oranje 2017

In de NHL is de...

tweede ronde van de play-offs begonnen. Held van de dag bij de Nashville Predators was verdediger PK Subban die met een goal en twee assists een belangrijke rol speelde in de 4-3 overwinning in het eerste duel van zijn ploeg tegen St. Louis. Hij had nog een tweede goal kunnen hebben, maar zijn treffer in het lege net werd afgekeurd vanwege offside.

Verdediger...

Adam Larsson van de Edmonton Oilers ging end-to-end voor wat uiteindelijk het winnende doelpunt zou zijn in de ontmoeting van zijn team met de Anaheim Ducks, 5-3 Leon Draisaitl had vier punten en Larsson twee goals. Er was echter ook veel aandacht voor een t-shirt (klik op de link of kijk naar het filmpje).

Vannacht de volgende...

wedstrijden in de play-offs. Hieronder previews voor de twee overgebleven series, waaronder de nieuwe confrontatie tussen Crosby en Ovechkin.

Lees hier de preview van Pittsburgh tegen Washington >>>

Lees hier de preview van Ottawa tegen New York Rangers >>>