Final Four2018 Den Haag Heerenveen goal Bommezijn

15 april 202020:30

Door Joep Meijsen

Marco Bommezijn doet stapje terug bij Hijs

Marco Bommezijn speelt komend seizoen niet meer in het Beneliga-team van Cairox Hijs Hokij Den Haag. De 32-jarige aanvaller doet een stapje terug en gaat voor Den Haag in de Eerste Divisie spelen.

'Het valt steeds moeilijker te combineren met mijn werk en gezin. Op een gegeven moment moet je een keuze maken', zo wordt Bommezijn geciteerd op de website van de Haagse ploeg.

Bommezijn is afkomstig uit de eigen jeugd van Den Haag en speelde jaren voor het tweede team van de club. Vanaf de entree van Hijs Hokij in de Beneliga maakte hij vast deel uit van de selectie. In totaal speelde hij vijf seizoenen voor de club. Met Den Haag won hij twee jaar geleden de triple: de beker, het kampioenschap en de titel in de Beneliga.

Aan de finale van de kampioenswedstrijd tegen Heerenveen heeft hij bijzondere herinneringen. 'Ik heb een hoop mooie momenten meegemaakt met deze club. Toch is mijn mooiste moment het Nederlands kampioenschap in Heerenveen. Waar ik de enige goal van de wedstrijd maakte. Dat maakt het toch extra speciaal.'

Bommezijn had in vijftien wedstrijden in de Beneliga afgelopen seizoen vijf goals en vijf assists.

Meer informatie op de website van Hijs Hokij >>>