Flyers Beneliga Postma solo 02 2017

18 mei 201917:50

Door Joep Meijsen

Marco Postma wisselt naar Geleen

Microz Eaters Geleen heeft de 35-jarige aanvaller Marco Postma gecontracteerd. De in Leeuwarden geboren forward speelde de afgelopen vijf jaar voor Unis Flyers Heerenveen.

Marco Postma was afgelopen jaar de topscorer van Heerenveen. In 31 wedstrijden in Beneliga, Final Four en play-offs kwam hij tot veertien goals en liefst 67 assists. Alleen Kyle Brothers van Herentals had meer punten, terwijl niemand meer assists op zijn naam bracht tijdens het afgelopen seizoen.

Geleen wordt de vierde club voor Postma speelt op hoogste niveau in Nederland. Eerder was hij actief voor Nijmegen en Den Haag. De meeste seizoenen speelde hij echter bij Heerenveen Flyers. Hij was in de jeugd en kortstondig als senior ook in Duitsland actief voor Krefeld en Ratingen. Postma was in het verleden een vaste keuze in de nationale teams, maar speelde voor het laatst in 2014 voor het Nederlandse ijshockeyteam.

Postma behoort tot het zeer selectieve clubje spelers die twee keer de Frans Henrichs-Bokaal hebben gewonnen als meest waardevolle Nederlandse speler van het seizoen. Hij won de prijs in 2015-16 en in 2008-09. Hij speelde de hoofdrol in een aantal van de meest succesvolle seizoenen in de recente geschiedenis van het ijshockey in Heerenveen. Zo won hij met de club in 2016-17 zowel het kampioenschap van Nederland als de titel in de Beneliga.

Voor Geleen Eaters is het aantrekken van Postma een stevige slag op de transfermarkt in de Beneliga. Eerder trok de ploeg al Mike Verschuren uit Den Haag en Jens Engelen uit Antwerpen binnen. Ook verlengde de club de contracten van een groot aantal spelers waaronder Tom Marx, Rowan Delil, Yan Turcotte, Vadim Gyesbreghs en Matthew Beer. De club ontbond wel het contract met Lukasz Bartak.

Heerenveen Flyers maakte eerder al bekend dat doelman Sjoerd Idzenga zijn schaatsen aan de wilgen hangt. Hij wordt in de selectie vervangen door Martijn Oosterwijk. De club verlengde verder contracten met sleutelspelers als Pippo Limnell, Adam Bezak en Ronald Wurm. Daarnaast werd de nieuwe Canadese aanvaller Trevor Petersen aangetrokken.