Hijs Beneliga Melissant shoot 02 2017

25 april 201808:00

Door Joep Meijsen

Melissant stapt over naar Nijmegen

Jeffrey Melissant maakt de overstap van Den Haag naar Nijmegen. De 27-jarige aanvaller won vorig jaar met Hijs drie hoofdprijzen.

Dat maakt Nijmegen bekend. Voor de club uit de Keizerstad is het de volgende in een reeks versterkingen richting het nieuwe seizoen. De club trok eerder al de aanvallers Branden Eden en RJ Reed, alsmede goalie Deniz Mollen, verdedigers Roderick van den Hout en Evo Suurhoff en aanvaller Kayo van Soest.

Nijmegen staat komend jaar onder leiding van Alexander Jacobs, die vanzelfsprekend in zijn nopjes is met de komst van de creatieve aanvaller. 'Jeffrey is een speler die anderen beter kan laten spelen en daardoor het team als geheel beter kan maken. Hij heeft aangegeven nog een jaar of twee op dit niveau te wileln spelen en kan in die periode een mooie leermeester zijn voor wat jeugdige Devils om de volgende stap te maken.'

Melissant speelde eerder in Eindhoven, Tilburg en Zoetermeer. Afgelopen seizoen was zijn tweede in het shirt van Hijs. Het 21 goals en 35 assists in 23 wedstrijden in de reguliere competitie, alsmede vier goals en dertien assists in de play-offs. had hij een belangrijk aandeel in het historische seizoen van Den Haag. De club veroverde de nationale beker, het landskampioenschap en de titel in de Beneliga.