AL TIL KRE 20210302 012
— © Arie Leeuwesteijn

3 maart 202107:16

Door Joep Meijsen

Midweek: Trappers laat langs Krefeld, vrouwen ruim onderuit

Tilburg Trappers werkte in de slotperiode een achterstand tegen Krefeld weg om de zegereeks verder uit te bouwen. De vrouwen van SDE in Zweden begonnen de play-offs met een ruime nederlaag.

Tilburg Trappers - KEV Krefeld 6-4

Tilburg Trappers breidde dinsdagavond de zegereeks verder uit met een 6-4 overwinning in eigen huis tegen Krefeld. Jordy van Oorschot had een goal en twee assists, waaronder de belangrijke gelijkmaker vroeg in de derde periode, nadat Trappers de eerste twee periodes was afgesloten met een achterstand.

Krefeld is dit jaar niet de makkelijke overwinning voor tegenstanders als in het eerste jaar. De ploeg staat op de ranglijst van de Oberliga Nord op de tiende plaats, wat toegang zou geven tot de voorronde van de play-offs. Tegen Tilburg leek de ploeg na veertig minuten op weg naar een stuntje met een 3-4 voorsprong. Maar zoals zo vaak sinds de overstap naar de Oberliga, had Tilburg de meeste adem en wist de situatie alsnog recht te zetten.

Danny Stempher, zijn vierde goal in twee wedstrijden, en Ties van Soest scoorden in de openingsperiode, maar daar zette Krefeld drie goals tegenover, waaronder eentje op een halve minuut van het rustsignaal. Die voorsprong hield de ploeg in de tweede periode vast en werd zelfs uitgebouwd naar 2-4. 22 seconden na die goal zorgde Jordy Verkiel echter voor de aansluitingstreffer.

Dat was het begin van de comeback. Met een schot van afstand zorgde Jordy van Oorschot met zijn vijfde treffer van het seizoen voor de gelijkmaker, Kevin Bruijsten nam de winnende goal voor zijn rekening en Diego Hofland breidde shorthanded in de slotfase zijn doelpuntentotaal verder uit.

Het was voor Tilburg de zevende zege op rij en de derde dit seizoen tegen Krefeld in drie wedstrijden. De twee ploegen komen elkaar later deze maand voor de vierde en laatste keer tegen. Komende vrijdag reist Tilburg af naar Herford, terwijl zondag Diez-Limburg op bezoek komt.

Oranjevrouwen

De Oranjevrouwen van SDE op het hoogste niveau in Zweden zijn de play-offs begonnen met een ruime 0-6 nederlaag tegen Brynas IF. Vier goals in de slotperiode gaven de uitslag een stevig aanzien. Vanavond staat het tweede duel in de serie op het programma.