HK Poprad bereikt de finale in Slowakije
HK Poprad bereikt de finale in Slowakije — © Instagram

25 april 202110:06

Door Joep Meijsen

Mike Dalhuisen naar finale in Slowakije

Mike Dalhuisen en HK Poprad hebben zich geplaatst voor de finale om het kampioenschap van Slowakije. De Nederlandse verdediger en zijn ploeg wonnen het zesde duel in de halve finaleserie tegen Dukla Michalovce met 3-1 en Dalhuisen nam een van de goals voor zijn rekening.

Door de overwinning eindigt de best-of-seven-serie in 4-2 in het voordeel van Poprad, dat het in de finale opneemt tegen Zvolen. Dalhuisen stond ruim 21 minuten op het ijs en scoorde de derde treffer namens zijn ploeg. Dominik Kramar en Filip Mesar kwamen eerder al tot scoren.

Daarmee komt Poprad sterk terug in een serie waarin de ploeg de eerste twee duels verloor. 'We hebben tegen een sterk Michalovce vier keer op rij gewonnen, dat zegt iets over hoe sterk het team is', zei coach Peter Mikula na afloop van het duel.

Het is de derde keer in de clubgeschiedenis dat Poprad de finale haalt. Eerder gebeurde dat in 2006 en 2011. De finaleserie zou oorspronkelijk dinsdag al beginnen, maar dat is nu op zijn vroegst donderdag. In de tussentijd hopen clubs en ijshockeybond toestemming te krijgen een beperkt aantal toeschouwers toe te laten tot de wedstrijden.