Dalhuisen Esjberg door

24 juli 201910:13

Door Joep Meijsen

Mike Dalhuisen onderdak in Slowakije

Verdediger Mike Dalhuisen verhuist naar de Slowaakse hoogste liga. De international tekende een overeenkomst bij Dukla Micahlovce.

De nieuwe club van Mike Dalhuisen promoveerde afgelopen jaar naar het hoogste niveau in Slowakije, de Tipsport Liga. Dalhuisen is één van de imports bij de club, met de Finnen Konsta Mesikammen en Samuel Salonen, alsmede de Rus Igor Sfaraleyev en de Canadees Christophe Lalancette. De club had ruimte voor Dalhuisen nadat duidelijk werd dat Cody Sol en Alex Barron afhaakten. In het geval van Sol vanwege een blessure, Barron vanwege familie-omstandigheden.

Daarmee heeft Dalhuisen een nieuwe club gevonden voor het komende seizoen. Vorig jaar speelde hij in de DEL2 voor Bad Nauheim, terwijl hij daarvoor actief was in Kazachstan en Denemarken. De in Nijmegen geboren Dalhuisen vertrok al op jonge leeftijd in Noord-Amerika, waar hij vier jaar college-ijshockey speelde, waarna hij als prof in de AHL en ECHL uitkwam.

Dalhuisen kwam in in het seizoen 2015/16 voor het laatst uit voor het Nederlands team tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Itali√ę. Met Esjberg in Denemarken won hij enkele jaren geleden het kampioenschap. Met Bad Nauheim verloor hij in de kwartfinales van de play-offs in de DEL 2.

Zijn nieuwe club werd de afgelopen twee jaar kampioen op het tweede niveau in Slowakije. Dit jaar leidde dat voor het eerst tot promotie naar het hoogste niveau. De club werd in 1974 opgericht en speelde in het verleden op hoog niveau in Tsjechoslowakije.

Op vrijdag 9 augustus speelt de club de eerste wedstrijd in de voorbereiding, die in totaal elf oefenwedstrijden telt, waaronder een ontmoeting met de Slowaakse kampioen Banska Bystrica.