Nl bruijsten mitch okt vs it

31 oktober 201407:04

Door Joep Meijsen

Mitch Bruijsten tekent bij Flyers

Heerenveen heeft Mitch Bruijsten gecontracteerd. De international probeerde eerder dit najaar vergeefs aan de slag te komen in Noord-Amerika.

Bruijsten was op proef bij de Bakersfield Condors, maar kon daar geen contract afdwingen. Vorig jaar speelde hij voor drie teams in Noord-Amerika, waaronder 35 wedstrijden in de ECHL. Daar was hij goed was voor zeven goals en zestien assists. Ook had hij acht goals en vier assists in twintig wedstrijden in de SPHL.Op het WK van Oranje in Litouwen pikte hij een goal mee in vijf wedstrijden.

Het betekent een terugkeer in de Nederlandse competitie voor Bruijsten, die twee jaar geleden bij Geleen speelde. Daar was hij in 37 wedstrijden goed voor 27 goals en 32 assists. Hij nam daarmee toen de twaalfde plek in op de nationale topscorerslijst. Bruijsten begon met ijshockey in Nijmegen, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Duitsland. Na enkele seizoenen in de jeugd bij Essen stak hij de oceaan over voor twee seizoenen in de USHL en drie jaar bij de University of Alaska-Anchorage op het hoogste college-niveau in de Verenigde Staten.

Na Josh Prudden, Marcel Kars, Ronald Wurm, Brandon Greenside, Travis Bobbee, Marco Postma en Giovanni Vogelaar is Bruijsten de achtste nieuwkomer in het team van Chris Eimers dit seizoen. Flyers heeft op dit moment vier van de vijf importslots bezet. Bruijsten debuteert vanavond al bij Flyers in de uitwedstrijd in Tilburg.