Devils Josh Mizerek Bench 2017

23 mei 202112:09

Door Edwin Fischer

Mizerek assistent-coach bij Oranje-vrouwen

De staf van TeamNL ijshockeyvrouwen is uitgebreid met Josh Mizerek. De 43-jarige Amerikaan is tot in elk geval september assistent van bondscoach Joep Franke.

Met het toevoegen van Mizerek aan het technisch begeleidingsteam, dat naast Franke bestaat uit assistent-trainer Nancy van der Linden en de goaliecoaches Rowan Delil en Berend Veen, is een wens van de succesvolle bondscoach vervuld. ā€˜Het is erg fijn dat we er met Josh een trainer bij hebben waar ik mee kan sparren, vooral over ijshockeytechnische zakenā€™, is Franke verheugd.

De in Duluth, Minnesota (VS) geboren Mizerek is inderdaad een zeer ervaren assistent. Na in het seizoen 2012-ā€™13 in Eindhoven als hoofdcoach begonnen te zijn, maakte hij na drie seizoenen de overstap naar Nijmegen.

Zijn carriere als assistent-trainer begon in het seizoen 2017-ā€™18 bij Tilburg Trappers. Daar werkte Mizerek tot en met het voor de Oberligaclub net beeindigde seizoen en is voorlopig tijdens de zomermaanden beschikbaar.

Mizerek stond inmiddels al enkele trainingen bij TeamNL ijshockeyvrouwen op het ijs. Het team bereidt zich voor op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Polen, dat vanaf 7 oktober in Bytom gespeeld wordt. Wint Oranje dat Poolse OKT, dan mogen de meiden van Franke zich een maand later op een finale OKT zien te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2022 in peking.