Kemphanen mizerek stare home 1314

4 juli 201419:44

Door Joep Meijsen

Mizerek blijft toch in Eindhoven

Josh Mizerek wordt toch geen hoofdcoach bij Geleen. De club uit de Eredivisie en de Amerikaanse ijshockeycoach konden geen definitieve overeenstemming bereiken over een contract. Mizerek blijft bij zijn huidige werkgever Eindhoven Kemphanen als technisch directeur.

Dat meldt Eaters in een persbericht. Op 7 juni maakte Geleen de aanstelling van Mizerek bekend. De Amerikaan zou tevens hoofd worden van de jeugdopleiding bij de Limburgse club. De 36-jarige Mizerek zou als de verblijf- en arbeidsvergunning in orde waren een contract tekenen voor een jaar met een optie voor nog twee jaar.

Volgens Eaters hebben beide partijen in goed overleg besloten niet definitief met elkaar in zee te gaan. Uit de verklaring blijkt dat Mizerek ook een andere aanbieding had, die wel volledig voldeed aan zijn verwachtingen. 'We gaan zonder 'hard feelings' uit elkaar, maar zijn uiteraard teleurgesteld', aldus de verklaring die namens alle betrokken partijen is verstuurd. 'Dat een andere partij de coach een contract kon bieden dat op alle punten matchte heeft een duidelijke rol gespeeld. De geboren Amerikaan kon deze kans niet laten liggen, mede in verband met zijn verblijfsvergunning die op 1 augustus verloopt', aldus de verklaring.

Later vandaag bleek die andere partij Eindhoven Kemphanen te zijn. Kemphanen laat in een persbericht weten dat Mizerek het komend seizoen als technisch directeur fungeert. Daarbij wordt Mizerek verantwoordelijk zijn voor alle teams vanaf de ijshockeyschoolt tot en met het team in de Eerste Divisie. Mizerek zal daarvoor nauw samenwerken met Marc Visschers, de coach van het eredivisieteam.

Volgens Eaters zijn er altijd al meer kandidaten geweest voor de functie van hoofdcoach. De gesprekken met deze personen zullen worden hervat. Eaters is op zoek naar een nieuwe hoofdcoach omdat kort voor het einde van het afgelopen seizoen Andy Tenbult op non-actief werd gesteld.