Kemphanen mizerek stare home 1314

7 juni 201421:50

Door Remco

Mizerek nieuwe coach in Geleen

Eaters Geleen heeft Josh Mizerek aangesteld als nieuwe coach. Mizerek wordt coach van zowel het eerste team als van de jeugdafdeling. Mizerek was vorig seizoen actief als trainer in Eindhoven.

De 36-jarige Amerikaan is nog in afwachting van een verblijf- en arbeidsvergunning. Als dit rond is, zal Mizerek een contract voor één seizoen tekenen met een optie voor nog eens twee seizoenen. Daarmee heeft Eaters een definitieve opvolger gevonden voor de vorig seizoen ontslagen Andy Tenbult. Assistent Wil Zwarthoed maakte het seizoen af als hoofdcoach en won met zijn ploeg de Larry van Wieren-cup. Zwarthoed zal nu weer als assistent aan de slag gaan.

Met de dubbelfunctie van Mizerek als coach van de hoofdmacht en van de jeugdafdeling is een wens van de club in vervulling gegaan. De club is bezig om de samenwerking tussen de jeugdafdeling en het eerste team verder te integreren.

Mizerek was de afgelopen twee seizoenen actief als coach bij Eindhoven Kemphanen. Daarnaast is Mizerek ook assistent-coach bij de U16 en U18 van Nederland. Tijdens zijn loopbaan als speler speelde Mizerek lange tijd in de ECHL en kwam de verdediger ook vier seizoenen uit voor Den Haag. Met Den Haag won Mizerek twee landstitels.

De Limburgse club maakte tevens bekend dat de licentieaanvraag voor deelname aan de Eredivisie vorige week is verstuurd richting de NIJB.