Kemphanen mjelleli training 140911

12 augustus 201417:21

Door Joep Meijsen

Mjelleli tekent in Geleen

Limburg Eaters heeft zijn tweede import gecontracteerd. Het gaat om de 27-jarige Mario Mjelleli, die drie jaar geleden in Eindhoven speelde en vorig jaar actief was in de Duitse oberliga. Doelman Rowan Delil maakt een comeback in Geleen.

In twintig wedstrijden had hij tien goals en negen assists bij Neusser EV, dat ook komend jaar aantreedt op het derde niveau in Duitsland. Een jaar eerder was hij actief voor Cergy op het derde niveau in Frankrijk, waar hij voor bijna twee punten per wedstrijd tekende. In Eindhoven had hij in 41 wedstrijden twaalf goals en vijftien assists. Zijn oudere broer Marty speelde in het verleden in Nijmegen en Amsterdam.

‘Op aanraden van een ervaren Nederlandse speler hebben wij contact weten te leggen met deze Amerikaanse-Italiaan. Na bestudering van zijn statistieken en het analyseren van beschikbare feedback waren wij al snel overtuigd dat Mario een perfecte match is voor de opzet van ons team voor het komende seizoen’, meldt Geleen zelf over de nieuwkomer.

Eaters verlengde eerder het contract van Pippo Limnell Finocchiaro als buitenlandse speler, waardoor Mjelleli de tweede buitenlander onder contract is. Na Rick van Haren en Tom Marx is Mjelleli de derde nieuwkomer ten opzichte van vorig jaar in de nog coachloze selectie van Geleen. D

e 21-jarige Rowan Delil keert na een jaar afwezigheid terug in de selectie van Geleen. Hij was enkele jaren de back-up van Sami Heinonen, maar koos er vorig jaar voor om na de doorstart niet bij Eaters te tekenen. Wel was hij onderdeel van de kampioensploeg van Geleen. In dat seizoen speelde Delil twaalf wedstrijden.

‘Wij zijn blij met de terugkeer van Rowan als een van de goalies. Rowan heeft in de afgelopen jaren, waar hij zich in dienst van het team heeft gesteld, bewezen dat hij er stond op het moment dat dit van hem werd gevraagd’, zegt Eaters in een toelichting.