Trappers colaiacovo mask

18 november 200700:00

Door Joep Meijsen

Moe Trappers verliest dik

Tilburg Trappers is in de slotwedstrijd van de Continental Cup op de slachtbank gelegd door Torpedo Kazzinc. Trappers maakte veel te veel fouten en ging uiteindelijk met 12-0 onderuit. Erger voor Tilburg is dat sterspeler Doug Stienstra het ijs verliet met een blessure.

Stienstra heeft mogelijk last van een zogenoemde paardekus (Charley Horse), een zeer vervelende dijbeenblessure. Het kwam voor Tilburg bovenop een wedstrijd waarbij de ploeg van Larry Suarez van het ijs werd gespeeld. De inspanningen van het toernooi om de Continental Cup waren Tilburg duidelijk aan te zien. Naar mate de wedstrijd vorderde werden er meer fouten gemaakt en vielen de tegengoals als rijpe appelen.

Doelman Colaiacovo speelde een wisselvallige wedstrijd, waarbij hij enkele sublieme reddingen verrichtte maar ook foutjes maakte. Na negen tegendoelpunten werd hij vervangen door Ian Meierdres die de derde periode afmaakte en ook drie goals mocht incasseren. Een schande was dat niet, de Kazakken waren op zondagmiddag op alle terreinen de betere ploeg.

Daarmee sluit Tilburg, met ruim tweehonderd meegereisde fans, de trip naar Frankrijk in de mineur af. Toch kan de Brabantse formatie terugkijken op een meer dan behoorlijk toernooi, waarin in het tegen twee sterker geachte tegenstanders lang meedeed in de wedstrijd. Nederlandse teams zijn niet gewend om drie topwedstrijden in een weekeinde af te werken en de pijp was dan ook leeg tegen het ontketende Kazzinc.

Trappers kan nu aan de terugreis naar Nederland beginnen. Daar begint de voorbereiding op de halve finales van de beker, die komende vrijdag in eigen stadion begint. Direct na terugkeer zal Stienstra aan medisch onderzoek worden onderworpen om te kijken of hij toch op tijd speelklaar kan zijn. Trappers kampt al met blessures voor Casey Vanschagen en Stanislav Nazarov, die tijdens de CC ontbraken.