1910 0932

30 oktober 201807:39

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Reed, tussenronde en twee zeges

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor een aantal Nederlanders in het buitenland, voor de topscorers en bad boys in Nederland en de Oberliga Nord en nog veel meer.

RJ Reed van...

Nijmegen is nog altijd de topscorer in de bekercompetitie. De 26-jarige Canadees pikte vijf punten op afgelopen weekeinde en staat daarmee nu op dertig punten in negen wedstrijden. Lukasz Bartak van Geleen pakte vier punten mee en staat daarmee nu op 25 in tien. Waar vorige week Nick Verschuren nog de meeste doelpunten had, gaat die kroon nu ook naar Reed die tot nu toe zestien keer raakschoot. Nick de Jong van Nijmegen heeft met zestien de meeste assists. De topscorende verdediger is Vadim Gyesbreghs van Geleen met zeven goals en vijftien assists in tien wedstrijden.

S‚Äčtef Overweg...

van Amsterdam is met vijftig strafminuten in tien wedstrijden de meest bestrafte speler van de bekercompetitie, voor Marco Bommezijn van Den Haag (45). Maar die heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld. Ninho Hessels van Tilburg (Beneliga) liep al dertien keer tegen een straf van twee minuten op, het meeste in de bekercompetitie.

Spelers uit Hannover...

blijven de topscorerslijst in de Oberliga Nord domineren. Patrick Schmid van de Scorpions heeft tien goals en twintig assists in twaalf wedstrijden, zijn teamgenoot Björn Bombis elf goals en achttien assists. Dan volgt Brent Norris van de Indians met tien goals en zestien assists in twaalf wedstrijden. Nils Liesegang van Herne heeft ook 26 punten. Dan volgt het Tilburgse duo van Danny Stempher en Mitch Bruijsten met ieder 24 punten in twaalf wedstrijden. Nickolas Bovenschen van Hannover Indians is met 64 strafminuten de regerende strafbankkoning. Ivy van den Heuvel en Max Hermens staan vierde en vijfde op die lijst met respectievelijk 41 en 39 strafminuten.

De halve finales van de...

beker in Belgi√ę staan vast. Herentals, Luik, Leuven en Mechelen hebben zich geplaatst voor de halve finales. Herentals kwam ongeslagen door de tien wedstrijden van de bekercompetitie heen, terwijl Mechelen op de vierde plaats het puntgelijke Antwerpen nipt voor bleef. Kyle Brothers van Herentals was de topscorer van de Belgische bekercompetitie met 34 punten in tien wedstrijden, gevolgd door Martin Vachal van MNechelen met dertig punten en Nicholas Rivait van Luik met 27 punten.

De komende dagen..

staat er in de Oberliga Nord weer een midweekse speelronde op het programma. Vanavond al staan de wedstrijden tusesn Rostock Piranhas en Hannover Indians alsmede Hannover Scorpions tegen Saale Bulls Halle op het programma. De overige wedstrijden staan voor woensdag op het programma. Dan ontvangt Tilburg in eigen huis Duisburg F√ľchse. Die wedstrijd begint om 19.30 uur.

Mike Dalhuisen en...

Bad Nauheim kenden een sterk weekeinde. De ploeg van de Nederlandse international haalde de volle buit binnen met een 5-1 zege tegen Bayreuth tigers en een 2-3 winst bij de Kassel Huskies. Dalhuisen scoorde tegen Bayreuth op de powerplay het derde doelpunt. Dalhuisen zit nu voor het seizoen op vijf goals en vijf assists in vijftien wedstrijden. Hij is daarmee de nummer zes van de topscorerslijst van zijn club. Zijn 58 schoten op doel zijn het meeste in zijn ploeg.

Steve Mason en..

Rapperswil-Jona Lakers hebben op het hoogste niveau in Zwitersland twee keer verloren van Z√ľrich. Mason is een van de topscorers van zijn ploeg. De allrounder uit Tilburg speelde alle veertien de wedstrijden en verzamelde twee goals en twee assists, net als vier teamgenoten. De ploeg boekte vorige week zondag wel de tweede overwinning van het seizoen en staat nu op zes punten.

Bartek Bison is...

als een bliksemschicht begonnen bij zijn nieuwe club, de Bismarck Bobcats uit de NAHL. In twee wedstrijden verzamelde hij al vier punten met drie goals en een assist. Hij liep echter ook al tegen 22 strafminuten op, waaronder een gross misconduct wegens spitting.