20170902 TT ESS 010

13 oktober 201707:46

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Hermens, De Jong, Joly en de Cap

Goedemorgen op deze vrijdag. Een nieuwe Morning Skate. Met spelersnieuws uit onder meer Nijmegen, Tilburg, Halle en Essen. Een winnend doelpunt van Mike Dalhuisen, de cap-problemen van de Wild en een stevige punch.

Tilburg Trappers...

moet het voorlopig doen zonder Max Hermens. De 19-jarige aanvaller neemt een pauze van het ijshockey vanwege persoonlijke omstandigheden, meldt Trappers op de website. Hermens kwam afgelopen zomer over vanuit Zweden naar Tilburg. Trappers hoopt de forward, goed voor een assist in zijn eerste drie wedstrijden, later dit seizoen weer op te kunnen nemen in de selectie. Jonne de Bonth en Nick de Ruijter ontbreken vanavond vanwege een schorsing.

Nijmegen Devils voegt...

Nick de Jong toe aan de selectie. De voormalige international was het seizoen begonnen bij Eindhoven, maar keert na enkele wedstrijden terug naar de club waar hij zijn loopbaan is begonnen. De transfer is inmiddels afgerond, zo meldt de website van Nijmegen, waardoor De Jong vanavond zijn debuut kan maken voor Nijmegen in de ontmoeting met Tilburg. Zondag speelt Nijmegen overigens in Eindhoven. Nijmegen moet het voorlopig stellen zonder de jonge forward Eef Gerritsen, die een breukje opliep in een wedstrijd in de Eerste Divisie.

Mike Dalhuisen scoorde zijn...

eerste doelpunt van het seizoen voor Torpedo Ust-Kamenogorsk in de Russische tweede divisie. In het duel tegen Izhevsk scoorde hij de game winning goal in de 4-1 overwinning voor zijn team. Door de winstpartij klimt Torpedo op de ranglijst van de competitie met 27 teams naar de zeventiende plaats.

Duisburg heeft..

met de 24-jarige Philip Lehr een nieuwe doelman gecontracteerd. Lehr komt over van de Iserlohn Roosters in de DEL. Vorig jaar stond hij nog bij Neurenberg onder contract, maar speelde vooral voor Blue Devils Weiden in de Oberliga Süd. Duisburg ontbond het contract met goalie Justin Schrörs, die op zoek gaat naar een andere club. Bij Duisburg maakt Raphael Joly mogelijk zijn rentree vanavond. 'Ik zal in ieder geval in Tilburg zijn. En als ik meedoe, dan niet heel lang. Maar ik ben wel weer aan een wedstrijd toe', zegt hij in Brabants Dagblad. Hij zegt het niet erg te vinden te worden uitgejoeld bij bezoeken aan Stappegoor. 'Geen idee waarom dat zo is. Maar het maakt me eerder trots; ik doe er blijkbaar toe voor die mensen, anders zouden ze er geen energie in steken.'

Saale Bulls Halle..

krijgt versterking. De 35-jarige drievoudige Duitse kampioen Nathan Robinson versterkt de ploeg. De club heeft tevens het contract van import Bryan Cameron ontbonden. Robinson werd kampioen met Mannheim in 2007 en Berlijn in 2008 en 2009 en speelde tot nu toe dit seizoen op het hoogste niveau in Slowakije. Met zeven NHL-wedstrijden, 278 AHL-ontmoetingen en 381 DEL-wedstrijden brengt de aanvaller enorm veel ervaring mee naar Halle. Vorig jaar speelde hij in Wit-Rusland en voor Bayreuth in de DEL2.

Nog meer spelersnieuws...

uit de Oberliga. Harzer Falken trokken eerder deze week al de Canadese verdediger Trevor Hendrikx aan. Hij maakt vermoedelijk vanavond zijn debuut tegen Esssen. Daarnaast werd het team uitgebreid met de jonge Delf Sinnecker, die afgelopen jaar in de DNL speelde voor Iserlohn. De club neemt afscheid van Florian Böhm, die werk en familie niet meer kan combineren met ijshockey op niveau.

De salary cap..

in de NHL is een probleem voor de Minnesota Wild. Hun salarissen zijn dusdanig dat de club met één speler minder dan toegestaan aan de laatste twee wedstrijden moest beginnen. Coach Bruce Boudreau koos ervoor om een aanvaller thuis te laten en de plek in de opstelling door een verdediger over te laten nemen. Enkele blessures versterken de matige positie van de Wild.

Vannacht werd echter wel..

met acht forwards met 5-2 gewonnen van de Chicago Blackhawks, de eerste overwinning voor de Wild dit seizoen. Opvallendste moment in de wedstrijd was een goal van Chris Stewart, waarbij Jason Zucker offside zou hebben gestaan. De coaches challenge van Joel Quenneville leverde echter geen resultaat op, tot onbegrip van de coach zelf.

Steven Stamkos scoorde...

zijn eerste doelpunt van het seizoen in de 5-4 overwinning van de Tampa Bay Lightning tegen de Pittsburgh Penguins. Slater Koekkoek, klinkt als een Nederlandse-Canadees, scoorde de eerste twee goals van zijn NHL-loopbaan. Stamkos evenaarde met zijn goal het clubrecord van 112 powerplaygoals van Vincent Lecavallier. Kris Letang passeerde in de wedstrijd de grens van driehonderd assists voor Pittsburgh, alleen Paul Coffey heeft er als verdediger meer.

In de overige wedstrijden van vannacht...

won Florida met 5-2 van St. Louis, was Nashville met 4-1 te sterk voor Dallas en klopte Winnipeg de Canucks met 4-2. Detroit won met 4-2 van Arizona en Buffalo ging met 3-2 onderuit tegen San Jose.

Er wordt in de NHL...

steeds minder gevochten, maar deze klap mag er wel zijn.