Trappers vs Duisburg 2017 Brock Montgomery schiet

14 oktober 201709:14

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Drie lijnen, blessures en reistijd

De nieuwe Morning Skate staat online, met onder meer antwoord op de vragen waarom Brock Montgomery graag met drie lijnen speelt, waarom Nick de Jong terugkeerde naar Nijmegen, hoe Daniel Sprong zijn eerste wedstrijd van het seizoen wist te winnen en welk clubrecord Evgeni Kuznetsov op zijn naam bracht.

Tilburg Trappers speelde...

door de schorsingen van Jonne de Bonth en Nick de Ruijter en de time-out van Max Hermens gisteren tegen Duisburg met drie lijnen in plaats van vier. Voor de makkelijk scorende Brock Montgomery is dat een prima oplossing. 'Dat vind ik eerlijk gezegd wel lekker. De afgelopen vier jaar heb ik in teams gespeeld die maar drie lijnen haden. Je raakt wel iets vermoeider, maar je blijft continu scherp en krijgt meer ijstijd. Bij een grote vent zoals ik blijft het lichaam daardoor goed warm', vertelt de aanvaller aan Brabants Dagblad.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Trappers vs Duisburg 2017 Brock Montgomery schiet
Trappers vs Duisburg 2017 Ivy van den Heuvel juicht

Nick de Jong geeft..

in dagblad De Gelderlander uitleg over zijn snelle overstap van Eindhoven terug naar Nijmegen. 'Devils kwam op een goed moment. Ik merkte de afgelopen tijd dat ik het steeds moeilijker vond om lang te rijden. Elke keer moest ik voor een uurtje trainen of een wedstrijd naar Eindhoven. Terwijl mijn vrouw hoogzwanger is, ik nog een kind heb van 3 jaar en werk in Nijmegen.' Het is niet dat hij het niet naar zijn zin had bij Kemphanen. 'Bij Eindhoven voelde het meteen goed. Van tevoren had ik er ook wel al over nagedacht dat ik ver moest rijden, maar toen kon ik nog wel samen rijden. Ray Gallagher was assistent-trainer, maar hij werd vlak voor het seizoen aan de kant geschoven.' Zondagmiddag spelen Nijmegen en Eindhoven tegen elkaar in Eindhoven.

Foto's: Paul Nicolaassen (www.ijshockeyfotografie.nl)

De wedstrijd tussen...

Nijmegen en Tilburg in de bekercompetitie werd gisteren langdurig onderbroken vanwege een blessure voor Trappers-forward Wouter Sars. Het 17-jarige talent moest uiteindelijk met een ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Hopelijk valt het allemaal nog mee.

Devils vs Trappers 2017 Sars geblesseerd

Nijmegen Devils...

won wel zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Kay Gielen scoorde in overtime de winnende goal in de 5-4 overwinning.

Devils vs Trappers 2017 Kay Gielen juicht

Daniel Sprong won...

zijn eerste wedstrijd met de Wilkes-Barre/Scranton Penguins met een 5-0 overwinning op de Lehigh Valley Phantoms. Vijf verschillende spelers kwamen tot scoren voor het farmteam van Pittsburgh, waaronder Sprong, die met zijn tweede powerplaygoal van het seizoen de 2-0 op het scorebord bracht.

De Washington Capitals...

wonnen vannacht met 5-2 van de New Jersey Devils. Alex Ovechkin scoorde zijn negende goal in vijf wedstrijden, zijn beste seizoensstart ooit. Evgeny Kuznetsov had twee assists en is daarmee de eerste speler in de clubgeschiedenis die in de eerste vijf wedstrijden van het seizoen tot tien assists komt. Nicklas Backstrom had overigens vier punten in de wedstrijd.

De Ottawa Senators...

waren met liefst 6-0 de baas over de Calgary Flames. Craig Anderson maakte 25 saves voor zijn eerste shutout van het seizoen, terwijl Cody Ceci, Mark Stone en Derrick Brassard ieder een goal en een assist op hun naam kregen. Opvallend detail in de wedstrijd was dat Calgary-aanvaller Curtis Lazar op zijn helm dezelfde sticker droeg als de spelers van Ottawa als tribute aan de overleden coach/gm Bryan Murray.

De ongeslagen status van...

de Vegas Golden Knights is voorbij. In eigen huis werd vannacht in de slotperiode een 3-2 voorsprong verspeeld in de uiteindelijke 6-3 overwinning voor Detroit. Gustav Nyquist had twee goals en Henrik Zetterberg een goal en drie assists. Voor Detroit voelde het bijna als een thuiswedstrijd gezien het aantal eigen fans op de tribune. 'Het was geweldig. Het voelde als een groot feest op de tribune. De fans maaken veel lawaai', aldus Nyquist na de wedstrijd.

In de andere wedstrijden van...

de vrijdagnacht won Columbus met 3-1 van de New York Rangers en was Colorado met 3-1 te sterk voor Anaheim.

En tenslotte...

dit is de mascotte van de Golden Knights: Chance. Hmmm.