IMG 6090

29 november 201708:03

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Russen, Yeti's en een worstelende mascotte

In de Morning Skate vandaag onder meer aandacht voor de eerste thuiswedstrijd van de Yeti's uit Breda, de stand van zaken rond de Russen en de Olympische Spelen, Mike Dalhuisen en een worstelende mascotte.

De komende Olympische Spelen...

in Zuid-Korea wordt door de afwezigheid van de NHL een heel ander toernooi dan we de laatste twintig jaar gewend waren. Daarnaast is er nog de vraag of Russische atleten deel mogen nemen. Volgende week volgt daar waarschijnlijk een beslissing over binnen het bestuur van het Internationale Olympische Comité. De internationale ijshockeyfederatie IIHF heeft zijn standpunt al bekendgemaakt en is voorstander van Russische deelname. Lees het hele verhaal hier >>>

Afgelopen weekeinde speelde...

Afgelopen weekeinde speelden de Yeti's uit Breda hun eerste offici√ęle thuiswedstrijden. De U8 en de U10 van de club kwamen in actie. Vooraf was er natuurlijk een ceremoni√ęle puckdrop. Dit gebeurde door voormalig Oranje-captain Diederick Hagemeijer en de Bredase wethouder Paul de Beer, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft. Een mooi historisch moment voor het ijshockey in Breda en Nederland. Yeti's welkom.

IMG 6071 2
IMG 6090

Mike Dalhuisen en...

Torpedo Usk-Kamenogorsk hebben op het tweede Russische niveau inmiddels 43 punten uit 27 wedstrijden. Daarmee staat de ploeg op de dertiende plaats in de competitie met 27 deelnemers. In de wedstrijd van begin deze week werd na penaltyshots gewonnen van Yuhzny Ural uit Orsk. Dalhuisen bleef puntloos in de wedstrijd, maar had wel vijf schoten op doel. De Nederlandse verdediger heeft nu in 26 wedstrijden vier goals en elf assists. Gemiddeld staat hij per wedstrijd ruim 23 minuten op het ijs.

De Toronto Maple Leafs...

wonnen vannacht met 4-1 van de Calgary Flames. Voor het eerst in zijn NHL-loopbaan noteerde Auston Matthews geen enkel schot op doel. Daarmee kwam een einde aan een reeks van 103 wedstrijden. Matthews had overigens wel een assist in de wedstrijd. De speler zelf maakte zich niet druk over de statistische mijlpaal.

Het is crisis bij de...

Philadelphia Flyers. De ploeg verloor vannacht met 3-1 van de San Jose Sharks en heeft nu negen wedstrijden op rij verloren. Onder luid boegeroep van de eigen fans verliet de ploeg het ijs. De streak is opmerkelijk, aangezien de Flyers in genoeg wedstrijden uitzicht hadden op een beter resultaat.

Gisteren meldden we al...

dat Matt Murray was uitgevallen na een botsing met Jakub Voracek. De gedeeltelijk Nederlandse doelman van de Pittsburgh Penguins zal in ieder geval een aantal wedstrijden gaan missen. Coach Mike Sullivan maakte bekend dat de doelman 'week to week' uitgeschakeld is.

Voor de liefhebbers van...

die fijne documentaires in de aanloop naar de Winter Classic is er goed nieuws. De serie Road to Winter Classic krijgt ook dit jaar weer een nieuwe serie. De Classic wordt op 1 januari gespeeld tussen de Buffalo Sabres en de New York Rangers op City Field, normaal de thuisbasis van de New York Mets. De documentaires worden dit jaar waarschijnlijk uitgezonden op NBCSN, een openbare kabelzender in de Verenigde Staten. Dit betekent waarschijnlijk veel meer piepjes in het taalgebruik van spelers en coaches, schrijft ESPN.

Voor de liefhebbers van mascottes...

een aardig filmpje van MeLVin, de mascotte van de LeHigh Valley Phantoms uit de AHL. Die club had een thema-avond rond professioneel worstelen en MeLVin wist precies wat hij moest gaan doen.

Het leverde de mascotte een mooie...

championship belt op.