AL TIL HER20180914 016

16 september 201808:02

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Tentoonstelling, oefenduels en een competitiestart

In de Morning Skate op deze zondag aandacht voor alle oefenduels van vrijdag en zaterdag. Verder het jubileum van Geleen met een mooie tentoonstelling, transfernieuws uit de Oberliga Nord en de eerste competitiewedstrijd voor Mike Dalhuisen.

Eaters viert dit weekeinde..

het vijftigjarige bestaan. Een oefentoernooi, jeugdwedstrijden, een re√ľniewedstrijd en een groot feest zijn onderdeel van de festiviteiten. In Glanerbrook is ook een mooi ingerichte tentoonstelling neergezet over de geschiedenis van het ijshockey in Geleen. Een paar foto's.

Foto's: Facebook IJshockey Nederland

In de middagwedstrijd...

maakten Herentals en Luik er een spektakel van. Herentals liep uit naar een 3-0 voorsprong, vervolgens kwam Luik terug tot 3-4 en na zestig minuten stond een stand van 5-5 op het scorebord. Uiteindelijk was het Vincent Morgan die zijn ploeg in overtime naar de winst schoot.

In de finale van het toernooi..

vandaag is Geleen de tegenstander. De jubilerende club zag de Ice Aliens uit Ratingen terugkomen vanuit een 3-1 achterstand tot op gelijke hoogte, zag Rowan Delil zijn ploeg daarna een paar keer met prima saves behoeden voor een nederlaag en 2,5 minuut voor tijd Lukas Bartak de puck van dichtbij hoog in het net schieten voor het winnende doelpunt.

Het programma voor vandaag:

13.00 uur Luik - Ratinger Ice Aliens
19.00 uur Geleen - Herentals

Vanaf 15.00 uur is er ook een Open Dag met een meet & greet met de nieuwe selectie van Eaters.

In de Uithof...

was Den Haag zaterdagavond met 5-3 te sterk voor Zoetermeer Panters. Het was de laatste oefenwedstrijd van Den Haag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat voor de regerende landskampioen volgende week begint met de Ron Bertelingschaal in Heerenveen.

Wie nog geen kaarten heeft, kan ze online bestellen >>>

De Oberliga-Trappers...

hebben hun eerste wedstrijd van het lopende seizoen gewonnen op vrijdagavond. Makkelijk ging het echter niet tegen het eveneens in de Oberliga Nord spelende Herne. In eigen huis had Tilburg overtime nodig om de tegenstander te kloppen. In de extra tijd was het Ryan Collier die zijn ploeg naar de winst schoot, 5-4. De vier andere Trappers-goals kwamen voor rekening van Mitch Bruijsten. Vandaag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar. Nu in Herne.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Heerenveen kwam...

vrijdagavond op een 2-1 voorsprong in Dinslaken. Pippo Limnell scoorde twee keer tegen de Kobras uit de Regionalliga Nord. De andere deelnemer aan de Ron Bertelingschaal-wedstrijd volgende week verloor het duel echter uiteindelijk met 5-2. De Kobras ontvangen vandaag een volgende tegenstander uit Nederland. Nijmegen Devils komt op bezoek.

Mike Dalhuisen had..

in zijn eerste competitiewedstrijd namens Bad Nauheim in de DEL2 een assist. Zijn club verloor het openingsduel echter voor 3353 toeschouwers met 3-4 van de Kassel Huskies. Bad Nauheim kwam 27 seconden voor tijd nog terug tot op één doelpunt, maar slaagde er daarna niet in om de gelijkmaker te forceren. Vanavond om 18.30 uur gaan Dalhuisen en zijn teamgenoten op bezoek in de Erdgas Schwaben Arena van ESV Kaufbeuren.

Duisburg heeft...

de als verdediger en aanvaller inzetbare Alexander Eckl toegevoegd aan de selectie. De 22-jarige ijshockeyer speelde vorig jaar 29 wedstrijden in de Oberliga S√ľd voor Eisb√§ren Regensburg. Hij had in die wedstrijden vier assists. Ook Hannover Indians heeft de selectie nog uitgebreid. De 24-jarige aanvaller Yannick Mund tekende bij de club. Mund was vorig jaar actief voor Lausitzer F√ľchse in de DEL2 en Gdansk in de Poolse competitie. Eerder deze zomer was hij op proef bij Bad Nauheim.

De teams uit de Oberliga Nord...

hebben vrijdag ook weer de nodige oefenwedstrijden afgewerkt. Zo verloor IceFighters Leipzig met 6-2 van EV Landshut, was Black Dragons Erfurt met 5-1 te sterk voor Harzer Falken, gingen de Hamburg Crocodiles met 3-7 onderuit tegen de Selber Wölfe en won Hannover Scorpions het duel tegen stadsgenoot Indians met 8-3. Verder ging Saale Bulls Halle met 2-3 onderuit bij Blue Devils Weiden en haalde Essen met 11-0 uit bij EHC Neuwied.

Op zaterdag...

speelden Preussen Berlin en Selber Wölfe in een doelpuntrijk duel tegen elkaar. Selb was uiteindelijk met 6-8 te sterk. IceFighters Leipzig speelde nog tegen SC Riessersee en verloor met 3-2.