Morning Skate Screenshot Fra Can 2017

12 mei 201709:27

Door Joep Meijsen

Morning Skate: ambities, previews en versterkingen

Goedemorgen ijshockeyfans. Het is even wennen zo'n nacht zonder NHL-ijshockey, maar wij hebben toch weer een volle Morning Skate. Met onder meer aandacht voor Steve Mason, NHL-previews en versterkingen voor de teams op het WK in Keulen en Parijs.

Voor wie het nog niet...

gelezen heeft. International Steve Mason sprak met IJshockeynederland.nl en gaf onder meer antwoord op de vraag wat je als jonge Nederlandse speler moet doen om het als prof te maken.Lees het verhaal hier terug >>>

Vannacht geen wedstrijden...

in de play-offs in de NHL. Dus even tijd om vooruit te kijken naar de series die gaan komen. ESPN heeft zijn uitgebreide voorbeschouwingen live staan.

Lees hier de preview voor Nashville tegen Anaheim >>>

Lees hier de preview voor Ottawa tegen Pittsburgh >>>

Intussen begint het nieuws...

rondom clubs die al zijn uitgeschakeld binnen te druppelen. Zo benoemde Buffalo Sabres Jason Botterill als de nieuwe general manager. Botterill werkte de afgelopen tien jaar in verschillende functies voor de Pitsburgh Penguins. De Sabres hebben nu zes jaar achter elkaar de play-offs gemist. Eind vorige maand werden coach Dan Bylsma en general manager Tim Murray ontslagen. De zoektocht naar een nieuwe coach is de belangrijkste prioriteit voor Botterill.

Het WK in Keulen en Parijs...

profiteert van de uitschakeling van enkele teams in de play-offs van de NHL. Zo komt Leon Draisaitl de Duitse ploeg versterken en reist Henrik Lundqvist naar Europa voor het Zweedse team. Connor McDavid (Canada) en Alex Ovechkin komen niet. Laatstgenoemde speelde de laatste wedstrijd met injecties om de pijn te onderdrukken. Zijn teamgenoten Evgeny Kuznetsov en Dmitry Orlov spelen wel voor Rusland. Kevin Hayes en Brady Skjei van de New York Rangers komen de nationale ploeg van de VS versterken.

In Pittsburgh...

krijgen ze er geen genoeg van om te vieren dat er opnieuw van Ovechkin is gewonnen. Een lokaal café ontwerp er een drankje voor.

En dan natuurlijk nog het WK...

met de spannende wedstrijd tussen Canada en Frankrijk in een bomvolle ijshal als hoogtepunt van de dag. Canada won uiteindelijk nipt.

In de andere wedstrijden..

was Rusland met 3-0 te sterk voor Denemarken, won Tsjechi√ę met 1-0 van Noorwegen en was Zweden met 2-0 te sterk voor Letland. Alle highlights en livestreams zijn op het kanaal van de IIHF op Youtube gratis te bekijken >>>

Ook voor vandaag...

staan er weer vier wedstrijden op het programma.

16.15 uur Zweden - Itali√ę
16.15 uur Tsjechi√ę - Sloveni√ę
20.15 uur Denemarken - Duitsland
20.15 uur Frankrijk - Wit-Rusland

En dit is de stand....

na gisteravond.

Fotocredit

Foto: Screenshot YouTube