Final Four2018 Den Haag Heerenveen faceoff

30 september 202007:27

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Beneliga, Eerste Divisie en een duidelijk filmpje

In de Morning Skate vanmorgen een update over de gesprekken vanavond over de Nederlandse clubs en de Beneliga, de situatie in de Nederlandse competities, de Stanley Cup in Tampa, updates uit andere Europese competities en veel meer, waaronder een instructief filmpje uit Finland.

Vanavond zou de knoop worden...

doorgehakt over de deelname van Nederlandse clubs aan de Beneliga. Het is echter onwaarschijnlijk dat er al daadwerkelijk een besluit valt. De Nederlandse clubs gaan wel met elkaar overleggen, maar gezien de aanscherping van de maatregelen om corona in te dammen is de situatie weer helemaal anders dan een week geleden. Voorlopig wordt alle sport in Nederland voor een periode van drie weken zonder publiek gespeeld, daarna volgt evaluatie door het kabinet.

Voorzitter Harry Vlaardingerbroek...

van Cairox Hijs Hokij Den Haag zegt in AD vanmorgen dat hij het 'heel somber' inziet. 'Met stoeien en kunst- en vliegwerk was dat ons uiteindelijk met beperkte aanwezigheid van publiek wel gelukt. Maar nu zonder toeschouwers wordt dat wel heel erg moeilijk. De maatregelen gaan voor een bepaalde periode gelden, maar je moet je wel afvragen hoe lang het nog verstandig is de competitie uit te stellen', zo wordt Vlaardingerbroek geciteerd in de krant.

Het lijkt er wel op dat...

de wedstrijden in de Eerste Divisie de komende weken, zonder publiek, wel worden gespeeld. Ook bij de oudere jeugd wordt in ieder geval gespeeld. Over de jongere jeugd moet vandaag nog een knoop worden doorgehakt. Later vandaag op deze website meer informatie.

De gemeente Utrecht...

steekt drie ton in de kunstijsbaan De Vechtse Banen. De eenmalige extra bijdrage is nodig om te zorgen dat de baan op financieel verantwoorde wijze kan blijven draaien. De directie had berekend dat onder meer door het coronaproof maken van de baan een tekort van 3 ton ontstond. De ijshockeybaan is al open, de buitenbaan moet volgende week zaterdag weer open gaan, meldt de regionale krant in Utrecht.

Ook in Zwitserland leidt...

corona tot problemen bij ijshockeyclub. Bern snijdt in de salarissen van spelers en begeleiders. Wie meer dan 100.000 frank verdient, levert 20 procent in en de rest 10 procent. Bij Ambri-Piotta levert iedereen 22 procent in van wat er boven de 84.000 frank wordt verdiend.

Wie zich afvraagt hoe in Finland...

wordt omgegaan met het virus...is er dit ook voor niet-Fins-sprekenden buitengewoon begrijpelijke instructiefilmpje van TPS Turku.

Het altijd geldige toernooi om de...

Spengler Cup in Davos gaat dit jaar niet door. Aanleiding is het coronavirus. Het is voor het eerst sinds 1956 dat het toernooi niet doorgaat. Het eerste toernooi om de Spengler Cup werd in 1923 gespeeld.

Tampa Bay Lightning...

won gisteren de Stanley Cup en kon daarmee na twee maanden in de zogenoemde bubble naar huis, met de Cup as extra passagier. Bij aankomst stonden vrienden en familie hen al op te wachten.

De cup werd zelfs op eigen ijs...

opnieuw rondgegeven.

De New York Rangers...

gaan het contract van doelman Henrik Lundqvist afkopen. De 38-jarige Lundqvist speelde vijftien jaar bij de club . Lundqvist heeft nog een jaar te gaan in een contract dat in 2013 werd ondertekend. De Rangers gaan vermoedelijk verder met de jonge goalies Alexandar Georgiev en Igor Shesterkin.