Eaters halve finale beker feest

2 januari 201908:11

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Beslissing, Sjef Muijres en Winter Classic

In de eerste Morning Skate van een nieuwe jaargang natuurlijk volop aandacht voor het beslissende duel in de halve finales van de beker vanavond in Geleen, maar ook voor het overlijden van een man die bestuurlijk van onschatbare waarde was voor het ijshockey in Geleen, de visie van Joop Vullers op de toekomst van de Beneliga, de Winter Classic in Notre Dame Stadium, de Oberliga Nord en nog veel meer.

Vandaag de beslissende...

derde wedstrijd tussen Microz Eaters Geleen en Cairox Hijs Hokij Den Haag in de halve finales van de beker. De spelers van beide clubs hadden vanwege de wedstrijd op 2 januari een rustige jaarwisseling en een training op Nieuwjaarsdag. In AD vertelt Joey Oosterveld van Den Haag dat hij er vertrouwen in heeft dat zijn team zich opnieuw kan plaatsen voor de finale. 'We weten dat we de kwaliteiten hebben en lieten dat afgelopen weekend ook zien aan de mensen die daar dit seizoen aan twijfelen. Bovendien hebben we de mentaliteit om zo'n wedstrijd goed af te sluiten', laat hij optekenen.

Foto: Jan Hofstede

Het lijkt een spektakel..

te worden vanavond. Den Haag komt met een bus vol supporters, terwijl de kaartverkoop in Geleen zelf ook voorspoedig verloopt. De twee duels in de serie tot nu toe werden door de thuisclubs gewonnen en waren bijzonder spannend. Er zijn geen actieve schorsingen voor de twee clubs, al zijn er nog wel enkele afwezige geblesseerden. Het duel begint vanavond om half negen in Glanerbrook en de kassa's zijn vanaf half acht geopend.

Sjef Murijres

Er zal vooraf ongetwijfeld...

een minuut stilte worden gehouden voor Sjef Muijres, een pionier van het eerste uur van het ijshockey in Geleen die op Oudjaarsdag overleed op 91-jarige leeftijd. Hij was in het verleden penningmeester van de club en geldt als mede-grondlegger van de club. In het boek dat is verschenen over het jubileum van Eaters komt hij aan het woord.

Thuis zitten deed ik niet graag, ha, ha. ‚Äės Zondags al om half negen naar de baan voor de jeugd, samen met jeugdleiders Harrie Keulen en Jo Dehing. Om half een thuis eten en dan weer terug. ‚Äôs Avonds de wedstrijd van de Eaters. Na de wedstrijd eten met beide teams en dan stappen tot de volgende ochtend.‚ÄĚ De financi√ęle zaken werden toen nog allemaal met de hand gedaan. Veel werk: ‚ÄúHilde zei dat ik mijn bed maar op de ijsbaan moest zetten,‚ÄĚ giechelt hij.

Lees hier de hele posting op Facebook >>>

Foto: Facebook Eaters

Voorzitter Joop Vullers...

van Ahoud Devils Nijmegen, tevens oud-bondsvoorzitter, houdt in dagblad De Gelderlander een pleidooi voor de Beneliga. 'In de eredivisie maakten de laatste jaren drie teams de dienst uit. Nu zijn er zes teams die niet voor elkaar onderdoen. Daar hangen nog eens twee clubs tegenaan. Wedstrijden zijn zo verschrikkelijk close dat ze veel spannender zijn voor het publiek. Daardoor stijgen de toeschouwersaantallen. Devils trekt dit seizoen tussen de 500 en 600 fans gemiddeld. Vorig jaar waren dat er nog zo'n 300', vertelt hij.

De competitie moet in zijn ogen...

wel een volgende stap maken. 'De Beneliga is leuk. Maar als we willen doorgroeien dan is het toevoegen van Duitse teams wenselijk. De top moet dan worden aangevuld met clubs uit de Regionalliga, het vierde niveau van Duitsland. Om tot een Western European Hockey League te komen. Daarmee komen er meer aantrekkelijke wedstrijden. Die discussie loopt. Promoveren naar de Oberliga zou dan technisch mogelijk moeten zijn.'

Lees het hele interview >>>

Het derde belissende duel..

tussen Unis Flyers Heerenveen en Ahoud Devils Nijmegen staat voor woensdag 9 januari op het programma. Omdat Thialf nog altijd niet gebruikt mag worden voor ijshockey wordt dit duel wederom in Leeuwarden gespeeld. De ontmoeting begint volgende week woensdag om half negen 's avonds.

Harzer Falken...

een van de tegenstanders van Tilburg in de Oberliga Nord heeft de Amerikaanse aanvaller Bobby Sokol aangetrokken. De 26-jarige vleugelaanvaller neemt de plek in de selectie in van verdediger Zach Josepher, die vanwege een blessure uitgevallen is. Sokol hoeft niet ver te reizen voor zijn nieuwe club. Hij was al in Duitsland actief in de Regionalliga West bij EG Diez-Limburg. Harzer Falken staat voorlaatste in de Oberliga Nord.

De tegenstander van Tilburg...

vorig jaar in de finale om het kampioenschap in de Oberliga, Deggendorfer SC, staat vooralsnog op de laatste plaats van de ranglijst in de DEL2. De club moet het nu ook nog voor onbepaalde tijd doen zonder de 25-jarige verdediger Alex Roach, die tegen een blessure opliep. De club heeft zich wel versterkt met verdediger Aaron Reinig, die tot nu toe voor Crocodiles uit Hamburg speelde. De 22-jarige Reinig is een Duitse-Amerikaan die geboren is in Bad Nauheim en eerder al voor Kaufbeuren in de DEL2 speelde.

De Dallas Stars mogen...

de Winter Classic organiseren in 2020. De wedstrijd wordt gespeeld in de Cotton Bowl in de hoofdstad van Texas. Wie de tegenstander wordt, is nog niet bekend. Dallas mag daar zelf een keuze in maken. Het evenement vindt plaats op 1 januari volgend jaar en is de meest zuidelijke wedstrijd in de geschiedenis van de buitenwedstrijden zoals de NHL die al elf jaar spelen. De Cotton Bowl is vooral bekend vanwege de college-football-finale zoals die tot tien jaar geleden werd gespeeld in het stadion. Die wedstrijd wordt sinds 2010 gespeeld in het stadion van de Dallas Cowboys.

Ook de locatie...

van de All Star Game is bekend. Deze wordt in 2020 gespeeld in St. Louis. Het is voor het eerst sinds 1988 dat St. Louis dit feestelijke weekeinde mag verwelkomen. Speeldata zijn 24 tot en met 26 januari 2020.

De Winter Classic werd...

overigens dit jaar gewonnen door de Boston Bruins. Met nog minder dan tien minuten te spelen in de derde periode scoorde Sean Kuraly het doelpunt dat de Bruins de winst bezorgde. In totaal kwamen er 76.162 toeschouwers naar het Notre Dame Stadium voor het duel tussen de Bruins en de Blackhawks. Slechts één keer trok zo'n evenement meer publiek.