Final Four 2019 Branden Eden Alan van Bentem

19 september 201907:59

Door Remco

Morning Skate: Blik op seizoensopener en triest nieuws uit Leeuwarden

In deze Morning Skate aandacht voor de Ron Berteling-schaal die over twee dagen plaatsvindt, spelersnieuws uit Duitsland, fraaie acties uit de NHL en uit de Duitse DEL. Helaas is er ook triest nieuws uit Leeuwarden.

Barry Reiding

We beginnen in Leeuwarden waar Capitals Leeuwarden gisteren bekend maakte dat Barry Reiding op maandagavond op pas 45-jarige leeftijd is overleden. Barry Reiding was speler van het zesde team, sponsor en fan van Capitals Leeuwarden. IJshockey Nederland wenst Capitals, familie en vrienden van Barry veel sterkte met dit verlies.

Barry reiding rip

Ron Berteling-schaal

In het Algemeen Dagblad kijkt Hijs-captain Alan van Bentem vooruit naar de strijd om de Ron Berteling-schaal. Van Bentem: ‘Als je mag kiezen dan pak je natuurlijk liever de beker, het kampioenschap of de titel in de BeNeleague, maar het is wel een echte prijs.’ Vorig jaar verloor Den Haag in Heerenveen met 3-1. Het feit dat deze editie in de eigen Uithof wordt gespeeld, is volgens van Bentem een flinke opsteker: ‘We hebben geen lange busreis in de benen, zitten in onze eigen kleedkamer en hebben waarschijnlijk veel supporters in de hal zitten.’

Van der Schuit klaar voor ontmoeting

Op de website van Nijmegen Devils kijkt Raymond van der Schuit uit naar de confrontatie met zijn oude ploeg. Naast van der Schuit maakten ook Jurryt Smid en Oliver Pataky vorig jaar deel uit van de Haagse selectie. Van der Schuit: ‘Ik heb zowel positieve als negatieve reacties gekregen vanuit Den Haag toen bekend werd dat ik naar Select 4-U Devils ging. Maar Den Haag heeft zich ook versterkt, het zal zaterdag een zware wedstrijd worden.’

Van der Schuit gaat ook in op de reden dat hij met rugnummer 13 speelt: ‘Ik heb altijd met shirtnummer 13 gespeeld, hetzelfde nummer als mijn neef Jan-Jaap Natte. Bij Devils zeiden ze: Het shirt met nummer 13 ligt al voor je klaar.”

Lees het volledige interview met van der Schuit hier.

Jaarlijkse awards

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Den Haag en Nijmegen aanstaande zaterdag worden de individuele awards uitgereikt: Jack de Heer-trofee (topscorer), Wil van Dommelen-trofee (beste verdediger), Göbel-De Bruyn-trofee (beste goalie), Bennie Tijnagel-trofee (grootste talent), Frans Henrichs-bokaal (meest waardevolle Nederlandse speler) en de Wim Kuit-trofee voor de beste referee.

De strijd om de Ron Berteling-schaal begint zaterdag om 20.30 uur in de Haagse Uithof.

Hoogtepunten DEL

Hockeyweb heeft een leuke video op Youtube met de 10 beste momenten uit de eerste speelweek van de DEL.

Nieuwe teamgenoot Nagtzaam

International Nardo Nagtzaam krijgt bij zijn ploeg EC Peiting een nieuwe teamgenoot. De 22-jarige Daniel Reichert komt over vanuit Riessersee. Voor die ploeg scoorde Reichert vorig seizoen achtmaal in de Oberliga en gaf ook 21 assists. Reichert genoot het grootste deel van zijn jeugdopleiding in geboorteplek Kassel. Daarna speelde hij ook nog voor Iserlohn U18, Dusseldorf U19, Hannover Scorpions en Crocodiles Hamburg in de Oberliga.

Tegenvaller Essen

Moskitos Essen kreeg een flinke klap te verwerken deze week, de sterke aanvaller Aaron McLeod liep dit weekend in de oefenwedstrijd tegen Selber Wolfe een blessure op. Het is nog onbekend hoe lang de 31-jarige Canadees uit de roulatie is. McLeod is al jarenlang een veelscorende aanvaller in de Oberliga. Vorig seizoen keerde hij terug in Essen na drie seizoen in dienst van Herner EV.

Fraaie momenten uit de NHL

De oefencampagne in de NHL is volop in gang en levert al meteen fraaie beelden op. De mooiste assist kwam op naam van Ryan Poehling. Mede dankzij deze goal won Montreal Canadiens met 4-3 van Florida Panthers

New Jersey Devils won met 4-3 van New York Rangers. De mooiste actie in deze wedstrijd kwam op naam van Mikhail Maltsev.

Ottawa Senators won met 4-3 van Toronto Maple Leafs. Toch zullen de fans in Toronto blij zijn dat sterspeler Auston Matthews het vizier al op scherp heeft staan: