Tilburg Herne 201920 Mitch Bruijsten voor het doel

21 januari 202008:10

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Bruijsten heeft meeste goals

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor het completeren van de coachingstaf in Geleen, de topscorers in de Oberliga Nord en de Beneliga, de hoofdsponsor van het WK dat komende zaterdag begint in Eindhoven, een tragische dood in Duitsland, de moeilijke keuze voor Connor McDavid en het aftellen naar het 'grote' WK in Zwitserland.

Microz Eaters Geleen..

maakte onlangs bekend dat Gints Bikars de technische staf komt versterken. Hij neemt samen met Alf Philippen de verantwoordelijkheid op zich voor het eerste team. De inmiddels 55-jarige in Letland geboren oefenmeester fungeerde in 2002-2003 al eens als interim-coach bij Geleen, maar geniet vooral bekendheid in Nederland vanwege zijn rol als jeugdopleider in Den Haag. Zvonko Gibbels keert terug in de technische staf van de club als goaliecoach.

De topscorerslijst in de Beneliga...

wordt aangevoerd door Mike Robinson van Mechelen. Hij verzamelde in tien wedstrijden al 19 goals en 17 assists en bewijst zich daarmee als een sterke aanwinst voor de Golden Sharks. Trevor Petersen van Heerenveen heeft hetzelfde aantal punten, maar twee wedstrijden meer gespeeld. Petersen scoorde met 20 goals wel een keer meer. Juha Kiiholma van Heerenveen (33) en Ferenc Kocsis van Zoetermeer (30) zijn de andere twee spelers met meer dan dertig punten in het lopende Beneliga-seizoen.

Drie spelers van Trappers...

staan in de top tien van topscorers in de Oberliga Nord. Mitch Bruijsten is met 57 punten in 32 wedstrijden de nummer twee, Danny Stempher is met zijn 52 punten de nummer vijf en Max Hermens staat met 46 punten op de negende plaats. De topscorer van de competitie is echter op dit moment nog altijd Dominik Lascheit van Hamburg Crocodiles met 61 punten uit 31 wedstrijden. Wanneer alleen naar gescoorde doelpunten wordt gekeken staat Bruijsten bovenaan samen met Patrick Asselin van Herne.

Foto: Arie Leeuwesteijn

Komend weekeinde begint...

in Eindhoven het wereldkampioenschap voor vrouwen U18. In de serie Aftellen naar Eindhoven gisteren aandacht voor de hoofdsponsor van het toernooi, het bedrijf Vandewijgert.nl, dat uitlegt waarom het de U18-vrouwen ondersteunt.

Lees hier het hele verhaal >>>

Ntvu18 05 1 2

In Duitsland wordt...

getreurd om de dood van de 30-jarige voormalige international Sophie Kratzer. Zij stierf na een gevecht met kanker. Op de website van de IIHF staat een mooie tribute aan haar leven.

Lees het volledige artikel >>>

De DEL2 wordt...

ontsierd door supportersgeweld. Tijdens de derde periode van de wedstrijd afgelopen zondag tussen Ravensburg Towerstars en EV Landshut ontstonden gewelddadigheden, die noopten tot grote politie-inzet. Inmiddels is een fangroep van Ravensburg uitgesloten van het bezoeken van wedstrijden. Ook bij de derby tussen Heilbronner Falken en Bietigheim Steelers ging het mis. Een groep van 47 supporters van Bietigheim werden opgepakt voor het aanvallen van een café. Na het duel tussen Bad Nauheim en Tölzer Löwen werden vier fans van de Leeuwen door een groep met bedekte kleding overvallen en mishandeld.

Connor McDavid....

liep in de laatste wedstrijd van het seizoen 2018-19 tegen een knieblessure op. Inmiddels wordt duidelijk hoe ernstig die blessure was. McDavid zag tegen het advies van artsen af van een operatie met een herstelperiode van tien maanden en maakte zichzelf met een herstelprogramma op tijd klaar voor de start van het seizoen in oktober, zo blijkt uit een documentaire die deze week wordt uitgezonden en waarvan nu een trailer zichtbaar is.

Nederland reist volgende maand...

af naar Kazachstan voor de volgende ronde van de Olympische Kwalificatie. De Britten organiseren ook zo'n toernooi, dat van 6 tot en met 9 februari wordt gespeeld in Nottingham. Onder het motto Dare To Dream is een speciaal programma ontwikkeld om meer jonge fans bij het ijshockey te betrekken, inclusief een lessenplan voor scholen.

Lees hier meer over dat project >>>

Ook het aftellen naar..

het grote WK in Zwitserland is begonnen. Het voorstellen van de zestien deelnemers begint met de verdedigende kampioenen, de Finnen.