Krug check

28 mei 201907:20

Morning Skate: Bruins op voorsprong

Boston Bruins heeft de eerste wedstrijd in de finale om de Stanley Cup gewonnen. Boston versloeg St. Louis Blues met 4-2 na een 0-2 achterstand. Woensdagnacht is de tweede wedstrijd in Boston.

Voor Boston was het even wennen. De ploeg speelde voor het laatst op 16 mei tegen Carolina Hurricanes. Na zeven minuten opende Brayden Schenn de score voor de bezoekers en aan het begin van de tweede periode verdubbelde de Russische scherpschutter Tarasenko de voorsprong. Boston kwam nog in de tweede periode op gelijke hoogte. De verdedigers van Boston waren vanavond erg belangrijk, zo zorgden Connor Clifton en Charlie McAvoy voor de eerste twee goals van Boston. Collega-verdediger Torey Krug zette het stadion in Boston op zijn kop in de derde periode door zonder helm een enorme check uit te delen aan Robert Thomas.

In de derde periode bleef Boston de bovenliggende partij en na vijf minuten kwam de ploeg voor het eerst op voorsprong via Sean Kuraly. Laat in de derde periode bepaalde Brad Marchand de eindstand op 4-2 door middel van een empty netter. Daarmee eindigt de eerste wedstrijd in de finale voor St. Louis in een nederlaag. St. Louis speelde 17.914 dagen geleden de laatste wedstrijd in een Stanley Cup finale. Ook dat was tegen de Bruins. Bekijk hieronder nog de samenvatting:

Mocht Boston Bruins de serie winnen, dan is het een opmerkelijk seizoen voor de stad Boston. De locale Red Sox en Patriots wonnen al de titels in het honkbal en American Football.

In St. Louis leven de fans hartstochtelijk mee met de ploeg. In het eigen stadion kwamen 14.000 mensen om de wedstrijd op het grote scherm te bekijken.