Morning Skate Mc David 2017

10 april 201708:57

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Connor 'Art Ross' McDavid

Een hele goede maandagmorgen ijshockeyfans. In deze Morning Skate nieuws over Mike Pellegrims, Tommie Hartogs en alle noodzakelijke informatie rond het einde van de reguliere competitie in de NHL. Inclusief prijzen voor Connor McDavid en Sidney Crosby en afscheid van een legendarische arena.

Mike Pellegrims

Mike Pellegrims kondigde dit weekeinde aan dat hij na Ă©Ă©n seizoen alweer vertrekt bij Klagenfurt. Daarmee bevestigt hij verhalen die al langer de ronde doen. Pellegrims meldt bij een andere club in het buitenland te hebben getekend. De voormalige coach van Geleen zou volgens de Duitse media de nieuwe hoofdcoach worden in DĂĽsseldorf, Ă©Ă©n van de clubs waar hij ook als speler actief was.

Tommie Hartogs

Rick Adduono is komend seizoen de hoofdcoach van de Krefeld Penguine. Op zijn lijstje voor assistenten staat volgens de Rheinische Post ook de voormalige Nederlandse bondscoach Tommie Hartogs, die nu nog dezelfde functie vervult bij Bordeaux. Marian Bazany is een andere kandidaat. Volgens RP wil Bordeaux Hartogs graag houden.

Finale in de DEL

Intussen is ook de finale in de DEL begonnen. Red Bull MĂĽnchen heeft een voorsprong genomen in de serie tegen Grizzlys Wolfsburg via een 3-2 overwinning in overtime. Dominik Kahun scoorde het winnende doelpunt in de 97e minuut. Dinsdag wordt de tweede wedstrijd gespeeld.

Schema NHL play-offs bekend

Zondag werden de laatste wedstrijden in de reguliere competitie van de NHL gespeeld. Daarmee zijn nu alle series in de eerste ronde van de play-offs definitief.

Montreal Canadiens - New York Rangers
Ottawa Senators - Boston Bruins
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets

Chicago Blackhawks - Nashville Predators
Minnesota Wild - St. Louis Blues
Anaheim Ducks - Calgary Flames
Edmonton Oilers - San Jose Sharks

Hier staat het complete speelschema voor de eerste ronde

Art Ross

Connor McDavid heeft de Art Ross Trophy gewonnen als de topscorer van de reguliere competitie in de NHL. Hij is de op twee na jongste winnaar van deze prijs. Alleen Sidney Crosby en Wayne Gretzky waren jonger. Zondag pakte McDavid twee assists om uit te komen op dertig goals en zeventig assists voor het seizoen.

Over Crosby gesproken

Crosby blijft dus de jongste winnaar van de Art Ross en won dit seizoen ook zijn tweede Rocket Richard Trophy als de speler met de meeste doelpunten. Hij speelde zondag niet in de slotwedstrijd van het seizoen voor de Penguins en eindigde daarmee op 44 goals. Bij zijn vorige winst, in 2009-2010, eindigde hij met 51 doelpunten.

Bye Bye Joe Louis

Zondagavond was ook de avond waarop de NHL afscheid nam van de Joe Louis Arena in Detroit. Hoewel de Red Wings voor het eerst sinds mensheugenis de play-offs missen, sloten ze hun bestaan in de arena wel af met een 4-1 zege op New Jersey. Riley Sheahan gaat de boeken in als de speler met het laatste doelpunt in de hal. Het was tevens het duizendste NHL-duel voor Henrik Zetterberg. Opvallend is dat Sheahan in de vorige 79 wedstrijden van dit seizoen nog niet scoorde. Hieronder een tribute aan de legendarische arena.

Het laatste doelpunt

Dit is het laatste doelpunt in de Joe Louis. Met de geweldige octopussen.

Loterij

Voor de teams die zich niet geplaatst hebben voor de play-offs is het nu afwachten hoe de loterij voor de hoogste plekken in de draft gaat aflopen. Colorado heeft met 17,9 procent de grootste kans, gevolgd door de Canucks (12,1%) en de new kid on the block, Las Vegas Golden Knights (10,3%). De Arizona Coyotes zitten op datzelfde percentage.

Fotocredit

Flickr/Nunymare

Morning Skate Mc David 2017