Morning Skate Stanley Cup in Duitsland

15 augustus 201808:01

Door Joep Meijsen

Morning Skate: De Stem van Thialf, de Stanley Cup in Duitsland en een indrukwekkend verhaal

In de Morning Skate vanmorgen onder meer aandacht voor het overlijden van de stem van Thialf, een ijshockey-broederstrijd in de golfwereld, teamnieuws uit Herentals en de Oberliga Nord, de Stanley Cup in Duitsland en het indrukwekkende levensverhaal van Jermaine Loewen.

Joop Bleeker..

had de bijnaam The Voice of Thialf, onder meer tijdens de gouden jaren van het ijshockey in Heerenveen. Hij was verder vooral ook actief bij grote schaatskampioenschappen en ook jarenlang de stadionspeaker van de voetbalclub in Heerenveen. Bleeker is op 87-jarige leeftijd overleden.

De tweeling Calvin...

en Wicor Telkamp van Utrecht gaat publiekelijk de strijd aan om een plek op de KLM Open in een zogenoemde broederstrijd. Het betreft een 100 dagen challenge van Golf.nl.

Herentals heeft zich...

wederom verzekerd van de diensten van het duo Ben Vercammen en Nils Vroemans. De 30-jarige Vercammen speelt al zijn hele loopbaan bij Herentals en was vorig jaar in 25 wedstrijden in Beneliga en play-offs goed voor zestien goals en zeventien assists. De even oude Nils Vroemans speelde negentien wedstrijden waarin hij twee goals en acht assists had. 'Wij zijn heel blij dat onze twee 30-jarige spelers, Nils Vroemans en Ben Vercammen, beslist hebben om er een seizoen bij te doen. In onze zeer jonge ploeg behoren zijn intussen bij de vier oudste spelers', meldt Herentals op Facebook.

Nog een wijziging in...

het competitieschema. De wedstrijd van Amsterdam tegen Zoetermeer op zondag 30 september schuift van zondag 30 september naar zaterdag 29 december. Tegelijkertijd wordt de ontmoeting tussen Geleen en Amsterdam van de zaterdag naar zondag 30 september geschoven. In het oorspronkelijke schema speelde Geleen op 29 september zowel thuis tegen Amsterdam als uit in Tilburg.

Hannover Scorpions...

heeft de 27-jarige Canadese aanvaller Matt Wilkins gecontracteerd. Hij kwam afgelopen seizoen uit voor de Reading Royals in de ECHL. De uit Kimberley in British Colombia afkomstige forward speelde college-ijshockey en heeft nu twee seizoenen in de ECHL in de benene waarin hij in 115 wedstrijden 32 doelpunten en 42 assists oppikte. Chad Niddery is de andere import bij de club uit de beursstad. De EXA Ice Fighters uit Leipzig hebben de 19-jarige aanvaller Kenneth Hirsch gecontracteerd. De links schietende forward speelde afgelopen jaar voor de Chemnitz Crashers in de Regionalliga Ost.

Een mooie traditie...

is dat alle spelers van clubs die de Stanley Cup winnen de trofee een paar dagen onder beheer krijgen en mogen meenemen naar huis. Wellicht dat Daniel Sprong ooit de cup kan meenemen naar Amsterdam zoals doelman Philipp Grubauer de cup gisteren in Duitsland toonde. In Rosenheim toonde hij de cup in lederhosen aan het publiek, ging er uitgebreid mee op de foto en liet zelfs de lokale koeien meegenieten van zijn succes.

Verdediger Ryan Ellis...

heeft zijn contract bij de Nashville Predators verlengd. Ellis tekende voor acht jaar bij de club uit de hoofdstad van de countrymuziek. Het contract heeft een totale waarde van 50 miljoen dollar. Verdediger Steven Santini tekende voor drie jaar bij in New Jersey. Hij gaat in totaal 4,25 miljoen dollar verdienen.

Tenslotte in deze Morning Skate..

aandacht voor het verhaal van Dallas Stars-prospect Jermaine Loewen, de eerste in Jamaica geboren speler die gedraft is in de NHL. Het filmpje hieronder vertelt zijn indrukwekkende levensverhaal. In de steek gelaten door zijn ouders, opgegroeid in een weeshuis en bij adoptie-ouders in Canada. Inspirerend.