Humbold broncos

12 mei 201809:50

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Dienstplicht, veel goals en Broncos terug

In de Morning Skate vandaag onder meer aandacht voor Joe Simons, Daniel Sprong, Jamie Schaafsma, Bartek Bison, heel veel doelpunten voor de VS op het WK en de eerste slag van de Washington Capitals. En het nieuws dat de Humboldt Broncos komend jaar terugkeren op het ijs.

Brabants Dagblad...

laat vandaag de inmiddels 70-jarige clublegende van Tilburg Trappers Joe Simons aan het woord die delen van het jaar in Tilburg en op Vancouver Island woont. Hij legt in het verhaal uit hoe begin jaren zeventig zijn dienstplicht verliep in Nederland. 'Ik moest opkomen in een kazerne in Noord-Nederland. Maar Henk Pellikaan, de voorzitter van Trappers en eigenaar van een groot bouwbedrijf, had overal contacten. Hij regelde dat ik op de kazerne op de Ringbaan in Tilburg terecht kon. Daar zorgde ik dat de sergeant geregeld kaartjes voor wedstrijden van Trappers kreeg, waardoor ik nauwelijks op de kazerne hoefde te komen en alle trainingen en wedstrijden van Trappers mee kon doen.

De kans dat Daniel Sprong..

volgend jaar vaker in de NHL te zien is, neemt toe. General manager Jim Rutherford van de Pitsburgh Penguins meldde woensdag tijdens zijn persconferentie al dat de geboren Nederlander 'volgend jaar een vaste waarde' zal zijn in het team. De lokale krant gebruikt deze uitspraak als aanleiding voor een analyse >>>

Jamie Schaafsma en de..

Fort Wayne Komets beginnen vandaag in Colorado aan hun best-of-seven-serie tegen de Colorado Eagles in de Western Conference Finals. In die finaleserie komt de voormalige speler van Geleen en Amsterdam Michael Joly tegen, de jongere broer van international Raphael Joly. Met 41 doelpunten de productiefste speler in de ECHL. Hij had ook nog drie goals en vier assists in negentien wedstrijden in de American Hockey League. In de ECHL-play-offs loopt hij bijna op een punt per wedstrijd.

De Journal Gazette heeft een preview op de serie, waaronder de constatering dat beide teams een adelaar als mascotte hebben, Icy D. Eagle en Slapshot.

Lees de preview >>>>

Vanavond is ook de tweede...

wedstrijd in de finaleserie van de USHL tussen Fargo Force en Youngstown Phantoms. Eerstgenoemde is de club van de Amsterdammer Bartek Bison, die met zijn team de eerste ontmoeting in de serie met 4-1 won. De Nederlander had twee schoten op doel. De wedstrijd werd in Scheels Arena gespeeld voor ruim drieduizend toeschouwers.

Erfurt heeft..

het contract met aanvoerder Sebastian Hofman met een jaar verlengd. De 30-jarige verdediger had vorig jaar een goal en tien assists in 37 wedstrijden voor TecArt Black Dragons. De club contracteerde tevens de 32-jarige Tom Fiedler, die vorig jaar nog in Essen speelde. Daar had hij in 51 wedstrijden veertien goals en 28 assists.

Op het WK in Denemarken..

maakte de Verenigde Staten gehakt van Zuid-Korea. Het werd gisteravond liefst 13-1 in het voordeel van de Amerikanen. Charlie McAvoy en Patrick Kane hadden ieder twee goals en drie assists. In de andere avondwedstrijd was Tsjechi√ę met 0-3 te sterk voor Wit-Rusland. Eerder op de dag had Denemarken al een volgende overwinning geboekt dooor met 3-0 te winnen van Noorwegen, terwijl Frankrijk met 5-2 won van Oostenrijk. Tot veel veranderingen in de stand in de poules leidde dit overigens niet.

Vandaag weer een...

bomvol programma in Denemarken, met liefst zes wedstrijden. Daarbij de ontmoetingen tussen Slowakije en Zweden, Duitsland tegen Letland, Rusland tegen Zwitserland en Canada tegen Finland. Hieronder het complete programma van de dag. Alle wedstrijden zijn nog altijd live via YouTube te volgen voor fans in Nederland. Zwitserland krijgt overigens versterking van twee spelers van de Nashville Predators, Roman Josi en Kevin Fiala vliegen naar Denemarken.

De Humboldt Bronco's

komen terug. De club meldde vrijdag in een persbericht dat men van plan is met een team deel te nemen aan de competitie in de SJHL volgend jaar. Het seizoen van de Broncos eindigde dit jaar op dramatische wijze toen bij een busongeluk zestien mensen om het leven kwamen, inclusief de coach en een aantal spelers. Inmiddels heeft de crowdfunding rond deze ramp al vijftien miljoen dollar opgeleverd. De club gaat nu op zoek naar een opvolger voor coach/general manager Darcy Haugan die bij de crash om het leven kwam. Eind deze maand is er een try-out voor spelers.

ESPN heeft een uitgebreid verhaal >>>

De Toronto Maple Leafs..

hebben de pas 32-jarige Kyle Dubas benoemd tot nieuwe general manager. Dubas is de zeventiende general manager in de clubgeschiedenis en volgt Lou Lamoriello op wiens contract afloopt.

Bruce Arthur heeft een interessante analyse >>>

Alex Ovechkin...

had een goal en een assist in de openingswedstrijd van de finaleserie in het oosten van de NHL. De Washington Capitals wonnen het duel met 4-2 van de Tampa Bay Lightning. Michal Kempny, Jay Beagle and Lars Eller scoorden de andere goals voor Washington. Steven Stamkos en Ondrej Palat namen de productie voor Tampa voor hun rekening. Het tweede duel in de serie wordt zondagnacht gespeeld.