WK2018 Nederland Australie 5

9 mei 201808:05

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Duitsers, tribunes en versterkingen

In de Morning Skate van deze woensdag meer over de mogelijke toetreding van Duitse clubs tot de Beneliga, transfers uit de Oberliga, versterkingen uit de NHL voor teams op het WK, de play-offs in de NHL en de uitbreidingsplannen van Tilburg Trappers.

Het blad Eishockeynews...

besteedt deze week aandacht aan de mogelijke toetreding van enkele Duitse clubs tot de Beneliga. Dat zal in ieder geval niet komend jaar gebeuren, zo werd rond het WK in Tilburg al duidelijk. Maar een seizoen later kan het er mogelijk wel van komen. Gesprekken lopen volgens Achim Staudt van de ijshockeybond in Noordrijn-Westfalen al sinds oktober vorig jaar. Staudt zegt dat de Duitse clubs zeer positief staan tegenover samenwerking, al kunnen niet alle clubs de overstap maken. 'In eerste instantie gaat het daarbij om de geografische situatie, die je gelijk kunt stellen aan reiskosten. De Oberliga is al semi-professioneel, maar in de Regionalliga zijn de meeste spelers amateurs. Dan komt de vraag op: hoe lang kun je een speler op vrijdag laten reizen als hij gewoon moet werken? Hoeveel wedstrijden gaan we spelen? Welke club kan hoeveel wedstrijden spelen?'

Hij ziet echter wel voldoende overeenkomsten..

'De Beneliga speelt op het niveau van de Regionalliga West. Dat hebben we ook bij oefenwedstrijden tussen bijvoorbeeld Hamm en Nijmegen gezien. De omstandigheden zijn ongeveer vergelijkbaar, met dezelfde problemen rond speelschema's, de toeschouwersaantallen zijn ongeveer gelijk en dat geldt ook voor de reisafstanden. De liga heeft ook een goede inperking van het aantal buitenlanders, met twee imports.' Het moet uiteindelijk een liga worden met zestien of zeventien teams, waaronder Ratingen, Hamm en Herford. Dienslaken, Soest en Neuss komen op dit moment niet in aanmerking, wat ook geldt voor de teams van buiten de bondsstaat die in de competitie meespelen.

Het hele artikel is hier te lezen >>>

Tilburg Trappers..

wil de tribunecapaciteit volgend jaar met 360 plaatsen uitbreiden, zo meldt AD. Daarnaast zijn er plannen om de totale capaciteit van Stappegoor te vergroten naar zo'n vierduizend plaatsen. De verantwoordelijke wethouder vreest echter dat het plan dit jaar nog niet in gang kan worden gezet. 'Maar de uitvoering van dit plan loopt gevaar. De financiering is nog altijd niet rond. En de tijd begint te knellen als een krappe schaats', zo wordt Hans Kokke geciteerd in de krant. 'Er moet een bussinesscase onder liggen. Die hopen we snel te krijgen. Versnellen van de procedure kan niet, want de gemeenteraad gaat over het budget. We moeten daar eventueel nog een voorstel voor maken en dat met de raad communiceren, dat kost ook tijd. We blijven in gesprek maar het is ook mogelijk dat het plan een jaar moet worden uitgesteld.'

Herner EV heeft de selectie..

uitgebreid met aanvaller Thomas Zuravlev en verdediger Vojtech Suchomer. Beide spelers komen over vanuit Halle. Zuravlev speelde vorig seizoen 30 wedstrijden voor Crocodiles Hamburg, waar hij 21 goals en 13 assists voor zijn rekening nam. Bij Halle speelde hij nog negen wedstrijden in de reguliere competitie en vier play-off-wedstrijden, waarin hij in totaal zes punten verzamelde. Suchomer had twee assists in 45 wedstrijden voor Halle.

TecArt Black Dragons Erfurt...

heeft de contracten van verdediger Paul Klein en aanvaller Marcel Weise met een jaar verlengd. De club nam echter afscheid van verdediger Alexander Seifert en doelman Niko Stark.

Verschillende WK-teams..

krijgen versterking van spelers die zijn uitgeschakeld in de play-offs van de NHL. Het team van Canada heeft verdediger Marc-Edouard Vlasic opgeroepen, terwijl Denemarken Jannik Hansen en Mikkel Boedker aan de selectie heeft toegevoegd. Alledrie zijn het spelers van San Jose Sharks, dat eerder deze week door Vegas Golden Knights uit de play-offs werd gestoten. David Pastrnak en David Krejci van de Boston Bruins vliegen naar Denemarken om de Tsjechische ploeg te versterken. Wit-Rusland zette bondscoach Dave Lewis tijdens het WK aan de kant na drie nederlagen in de eerste drie duels. Zijn oud-assistent Sergei Poestsjkov is zijn opvolger.

Op dat WK...

gaan de wedstrijden in hoog tempo door. De afgelopen twee dagen zijn er weer acht wedstrijden gespeeld. De spannendste wedstrijd van gisteren was die tussen Tsjechi√ę en Zwitserland die uiteindelijk na penaltyshots door de Tsjechen werd gewonnen. Slowakije won met 2-4 van Oostenrijk, terwijl Letland en Finland met respectievelijk 5-0 en 7-0 te sterk waren voor Zuid-Korea en Noorwegen.

Nu alle teams drie wedstrijden...

hebben gespeeld zijn in groep A Rusland en Zweden nog de enige ploegen met de volle buit, terwijl Finland de enige nog ongeslagen ploeg is in group B. Wit-Rusland en Zuid-Korea wachten nog op hun eerste punt.

Vandaag hoopt Duitsland...

dat de succesvolle Olympische Spelen vooralsnog geen vervolg kan geven, op de eerste overwinning tijdens dit WK. In de middagwedstrijd in groep B is Zuid-Korea de tegenstander. In de andere poule komen Zwitserland en Wit-Rusland elkaar tegen. De avondwedstrijden gaat tussen Zweden en Oostenrijk en Finland en Denemarken.

Het schema voor de conference...

finals in de NHL is uit. Vrijdagavond beginnen Washington en Tampa Bay al aan hun serie, terwijl zaterdag de serie tussen Vegas en Nashville of Winnipeg van start gaan. Die laatste twee ploegen spelen op vrijdag eerst nog game 7 in hun serie, nadat Nashville dinsdag het zesde duel wist te winnen. Weinig tijd om feest te vieren voor de winnaar van die serie, al mag de winnaar wel thuis aan de conference finals beginnen.

Nathan Walker...

ontbrak op het WK in Tilburg in de opstelling van Australi√ę, vanwege zijn verplichtingen in Noord-Amerika. Hij speelde als eerste Australi√ęr een play-off-wedstrijd en was daar best blij mee.

Zoals heel Washington..

blij was met de overwinning op de Pittsburgh Penguins...