Ijshockey Witrusland

21 maart 202009:24

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Eén klein dorp, virtuele wedstrijd en trucjes met toiletrollen

Het is schrapen voor ijshockeynieuws. Zo komen we in deze Morning Skate terecht in Wit-Rusland, waar nog gewoon gespeeld wordt, kijken we naar een virtuele wedstrijd tussen de Canadiens en de Kings, hebben we wat spelersnieuws uit de Oberliga en kijken we even naar perspectief voor voortzetting van de NHL.

Voorlopig gaat in één land...

het ijshockey nog altijd onverstoorbaar door: Wit-Rusland. Iets wat dit plaatje van de officiële site van de competitie duidelijk maakt. Het ziet eruit als het dorp in Bretagne van de Galliërs in de strip Asterix. 'Heel de ijshockeywereld? Nee. Een klein dorp...'

Ijshockey Witrusland

Gisteravond was de vijfde wedstrijd..

tussen Shakhtar Soligorsk en Neman Grodno. Het is de vijfde wedstrijd in een best-of-seven. Dit zijn de highlights.

Het 'grote' WK in...

Zwitserland blijft vooralsnog op het programma staan, maar de beslissing over afgelasting zou nu toch echt spoedig genomen worden. Mogelijk zondag al als de Zwitserse overheid zijn visie op het doorgaan van het evenement geeft.

Intussen ligt de..

NHL nog altijd stil. De LA Kings en de Montreal Canadiens maakten er maar het beste van door hun wedstrijd eerder deze week via een simulatie in de NHL-game van EA Sports te spelen. Wat wel opvallend was...in hun stream wonnen de Canadiens met 6-2, terwijl in hun stream de Kings met 5-4 als winnaar naar voren kwamen. In die laatste wedstrijd scoorde Trevor Lewis het winnende doelpunt.

Het is maar de vraag...

of de competitie voor dit seizoen nog hervat wordt in de NHL en zo ja op welke manier. In zijn blog 31 Thoughts pleit Elliotte Frieman van Hockey Night in Canada voor een uitgebreide play-offs. Hij meldt echter ook dat clubs zich intern aan het voorbereiden zijn op een draft zonder 'combine', zonder centrale bijeenkomst en meer. Hij stelt ook de nodige vragen waar de NHL antwoord op zal moeten geven rond bijvoorbeeld zogenoemde conditional trades.

Lees hier de hele blog van Friedman >>>

Intussen houden NHL-spelers...

zich in zelf-isolatie en moeten zich maar zien te vermaken. Tomas Tatar bijvoorbeeld die inhaakt op de wereldwijde hype om trucjes te doen op social media met toiletrollen.

Hannover Indians...

heeft het contract met verdediger Aaron Beally met een jaar verlengd. Ook doelman Maximilian Pohl blijft nog een jaar bij de volksclub. De ploeg uit de Oberliga Nord moest wel afscheid nemen van verdediger Stefan Goller, die zijn contract laat ontbinden en zijn actieve loopbaan per direct beëindigd. Het Oberliga-team van Krefeld heeft de 25-jarige Julius Bauermeister aangetrokken, die de afgelopen drie jaar voor Herne speelde.

Tom Pokel...

blijft aan als hoofdcoach van Straubing Tigers in de DEL. Pokel fungeerde ooit als assistent van Larry Suarez bij Oranje tijdens het wereldkampioenschap in Krynica, Polen. Pokel werkte jarenlang in Duitsland en Italië en was in dat laatste land ook bondscoach. Hij trad tijdens het seizoen 2017-18 aan als coach in Straubing.