Herentals Hijs Beneliga Hijs viert winst serie 03 2017

15 maart 201710:03

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Eerste zege jong oranje

Het Nederlands team onder 18 jaar speelt het WK in Servi√ę en boekte gisteren de eerste overwinning. Verder in deze Morning Skate onder meer reacties op de komende finale in de Beneliga, Nederlanders in het buitenland en een snoeihard schot op de hlem.

Jonge winst

Het Nederlands team onder achttien jaar is maandag begonnen aan het WK in Servi√ę. De openingswedstrijd werd nog met 3-2 verloren van het gastland, maar op dinsdag was er een 5-1 overwinning op IJsland. Eef Gerritsen had twee goals, terwijl ook Robin Gijsberts, Thom Smits en Dennis Sikma tot scoren kwamen. Nederland besliste de ontmoeting pas in de slotfase. Vandaag is een rustdag voor de teams, maar donderdag vervolgt Nederland het WK met de derby tegen de Belgen. Onze zuiderburen wachten nog op hun eerste overwinning na verliespartijen tegen Spanje en Australi√ę. Voor dit WK is een livestream beschikbaar.

Dalhuisen in kwartfinale

In de Russische VHL zijn de ploegen inmiddels aanbeland in de kwartfinale. Mike Dalhuisen ging zondagmiddag met zijn ploeg Torpedo Kazzinc onderuit in de eerste wedstrijd tegen Dinamo St. Petersburg. Dalhuisen was goed voor een goal en een assist maar zag zijn ploeg toch met 2-3 verliezen. Maandagmiddag trok Torpedo de stand gelijk door na overtime met 3-2 te winnen. Donderdag is de derde wedstrijd in de serie.

Melissant blij

Jeffrey Melissant toont zich in AD tevreden over het bereiken van de finaleplaats zondagavond in Herentals. 'We hebben natuurlijk wel een biertje gedronken, ook in de bus terug, maar we hebben het verder niet heel laat gemaakt.' Volgens de aanvaller raakte Hijs niet in paniek na de 3-1 achterstand. 'Een goal is zo gemaakt. We waren conditioneel beter, het was eenrichtingsverkeer. We maakten 3-2 en 3-3. Toen ik vijf minuten voor tijd 3-4 scoorde, waren ze gebroken.' Hij kijkt vooruit naar de finale tegen Flyers, die zaterdag begint. 'Heerenveen was dit jaar het beste team, maar we kunnen ze hebben. We hebben al een keer van ze gewonnen en nu gaan we dat weer doen.'

SDE ligt op koers

Kayleigh Hamers, Mieneke de Jong en Julie Zwarthoed zijn nog volop in de race om een plekje in de hoogste Zweedse divisie veilig te stellen. Afgelopen week won SDE tweemaal van concurrent Göteborg. In de uitwedstrijd won SDE met 1-3 waarbij de Nederlandse speelsters enorm belangrijk waren. Mieneke de Jong had een goal en twee assists. Kayleigh Hamers voegde een goal en een assist toe en tenslotte was Zwarthoed goed voor twee assists. Thuis won SDE na penalty shots waarbij Hamers een penalty shot verzilverde. Mieneke de Jong had twee assists in de wedstrijd. Helaas verloor SDE in het weekend van de andere concurrent Sundsvall. SDE nam revanche door op zondag met 3-2 te winnen van Björklöven.

Dinsdagavond sloeg SDE een belangrijke slag door met 1-3 te winnen tegen Färjestad. Zowel Kayleigh Hamers als Julie Zwarthoed wisten te scoren. Door de resultaten blijft het spannend in de strijd om twee tickets voor volgend seizoen in de SDHL. SDE leidt met 20 punten uit 9 wedstrijden. Sundsvall staat tweede met 17 punten uit 7 wedstrijden en Göteborg heeft 14 punten uit 7 wedstrijden. Beide achtervolgers spelen echter nog tegen elkaar waardoor SDE een goede kans maakt op handhaving.

Marathonwedstrijd in Noorwegen

De Noorse teams Storhamar Dragons en Sparta Warriors gaven de toeschouwers waar voor hun geld. In de derde wedstrijd van de play-off serie viel de beslissing pas in de achtste overtime. Na 217 minuten scoorde Joakim Jensen de winnende goal voor Storhamar.

Enkele ongeruste inwoners belden de lokale politie in Hamar omdat hun familieleden iets te lang wegbleven. De wedstrijd begon om 18.00 uur en was afgelopen om 02.30 uur. Bekijk hier de winnende goal:

Eichel in Eigen net

Jack Eichel scoorde twee keer dinsdagnacht. Helaas ook een keer in het verkeerde net.

Op het masker

Shae Weber heeft één van de hardste schoten in de NHL, zoals Corey Crawford van Chicago vannacht ondervond.