Morning Skate Mc David viert hattrick

5 oktober 201708:11

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Entrecote, Yetis en hattricks

In de Morning Skate vandaag aandacht voor de spierkracht bij Geleen, het debuut van de Yeti's, hattricks voor Connor McDavid en Wayne Simmonds en de Belgische Olympische atleet die eigenlijk ijshockeyer had willen worden.

Bij Geleen Eaters...

is het goede gevoel terug, vertellen Glenn Bakx en Lars van Sloun in een interview met dagblad De Limburger. 'Ik heb weleens gedacht waar doe ik het voor? Ik kwam niet altijd met veel zin naar de ijsbaan. Eerder met tegenzin. WE hebben veel tegenslagen gehad. Het lukt gewoon niet. Nu hangt er weer een goede flow binnen de club', zegt Van Sloun in het gesprek.

Het team is ook sterker...

dan vorig jaar. Niet alleen door de nieuwkomers, vertelt Bakx in het gesprek met De Limburger. 'Iedereen is sterker geworden en doet er alles aan om beter te worden. Een voorbeeld: je ziet veel jongens extra oefeningen doen in het krachthonk. Dan denk je: als hij het doet, moet ik ook wel op die manier stimuleer je elkaar en wordt het team alleen maar sterker.' Van Sloun vult aan: 'Tegenover mij in de kleedkamer zitten vier gasten, dat zijn net bodybuilders. Vergeleken met die jongens zijn we een goede entrecote.'

De ijshockeyclub in Breda...

speelt op 15 oktober de eerste competitiewedstrijd in de clubgeschiedenis. De Yeti's treffen dan Den Haag Ongetemd in de vijfde divisie. Omdat de ijsbaan in Breda niet voldoet aan de regels moet de club daarvoor wel uitwijken naar Dordrecht. 'Deelnemen aan de competitie was het doel', vertelt vice-voorzitter en speler Roy Slond in BN De Stem.

Belgi√ę is een potenti√ęle..

sterijshockeyer misgelopen. De 25-jarige kunstschaatser Jorik Hendrickx plaatste zich onlangs voor de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. Eigenlijk had hij zich echter in een andere sport willen bekwamen vertelt de atleet uit Turnhout in een interview met De Standaard. 'Eigenlijk wilde ik ijshockey spelen, zoals mijn twee oudere broers. Maar ik was amper 5,5 jaar. Te jong om me te kunnen aansluiten bij de club. Daarom raadde de trainer me aan om mijn schaats­vaardigheden al te oefenen bij de kunstschaatsers. Ik ben er nooit meer weggegaan.'

Rond de ontwikkeling van de ijsbaan...

in Assen is weer nieuws. Vandaag wordt in de gemeenteraad in Assen gesproken over een plan voor de bouw van een outletcenter dat een belangrijk onderdeel vormt van het plan van projectontwikkelaar VolkerWessels voor de nieuwbouw rond het TT-circuit. Natuurlijk werd eerder al door de provincie besloten de subsidie voor een nieuwe ijsbaan in Drenthe toe te kennen aan Hoogeveen.Het Dagblad van het Noorden zet alles nog een keer op een rijtje >>>

Connor McDavid...

is het nieuwe seizoen wel erg overtuigend begonnen. Hij nam vannacht alle doelpunten voor zijn rekening in de 3-0 overwinning van de Edmonton Oilers in de derby tegen de de Calgary Flames op 'opening day' in de NHL. Vooral zijn tweede doelpunt was een beauty. Hij is nu op schema voor 246 doelpunten dit seizoen.

Hij was niet de enige speler met een hattrick...

op de openingsdag. Wayne Simmonds scoorde drie keer in de overwinning van de Philadelphia Flyers tegen de San Jose Sharks.

De Pittsburgh Penguins...

hebben vannacht hun banner night gehad. En het was een mooie ceremonie.

Uiteindelijk werd echter wel verloren...

van de St. Louis Blues. Alex Pietrangelo scoorde met zijn tweede treffer van de avond het winnende doelpunt in overtime.

De Toronto Maple Leafs...

begonnen hun seizoen met een 7-2 overwinning in Winnipeg. Patrick Marleau scoorde direct voor zijn nieuwe team.

Fotocredit

Foto: Twitter