Morning skate portrait gallery

3 juni 201808:49

Door Joep Meijsen

Morning Skate: Finales, draft en transfers

Contractverlengingen in Den Haag en Antwerpen, het laatste nieuws over de finales in de NHL, AHL en ECHL, transfers uit de Oberliga en meer actie vanuit Nieuw-Zeeland. Verder aandacht voor de zogenoemde NHL Combine die op dit moment wordt gehouden in Buffalo.

Den Haag heeft jongeling..

Dani van Schilt bekendgemaakt als volgende speler die zijn contract heeft verlengd. Van Schilt is 17 jaar en maakte vorig jaar zijn debuut in de ploeg van Chris Eimers. Antwerp Phantoms heeft het contract van Mathias van den Bosch verlengd.

Mike Verschuren en de Admirals..

zijn bezig met hun wedstrijd in de liga in de ijshockeycompetitie van Nieuw-Zeeland. Tegenstander is de Skycity Stampede. Op het moment van schrijven staan Verschuren en zijn ploeg met 3-3 gelijk. Gisteren won de ploeg de eerste onderlinge wedstrijd.

In de Oberliga Nord...

wisselt doelman Erik Reukauf van Erfurt naar Preussen Berlin, waar hij de opvolger is van de vertrokken Olafr Schmidt. Moskitos Essen heeft de jonge center Valentin Pfeifer toegevoegd aan de selectie. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Krefeld. Hannover Scorpions heeft de 19-jarige doelman Enrico Salvarani toegevoegd aan het team. Het talent kwam vorig jaar nog uit voor Essen en is afkomstig uit de jeugd van Mannheim. Hij gaat een goalie-duo vormen met Christoph Mathis, die eerder vanuit Duisburg overkwam als opvolger van Björn Linda.

Alexander Ovechkin,

Evgeny Kuzetsov en Devante Smith-Pelly scoorden goals in de 3-1 overwinning voor de Washington Capitals in de finale om het kampioenschap in de NHL tegen de Vegas Golden Knights. Jay Beagle had twee assists en Braden Holtby stopte 21 schoten. Vegas verloor daarmee voor het eerst in deze play-offs twee wedstrijden op rij. Slechts Ă©Ă©n keer eerder stonden zij achter in een serie. Dat was na het verliezen van de openingswedstrijd in de serie tegen Winnipeg. Vervolgens won de nieuwkomer in de NHL de volgende vier wedstrijden.

De fans in Washington...

waren er best blij mee.

De draft in de NHL..

is niet zo ver weg meer. Voor de draft wordt gehouden worden spelers op een centrale locatie getest en krijgen teams de kans om met spelers te spreken. Dat heet de NHL Combine en die wordt dit jaar gehouden in Buffalo. De Zweedse verdediger Rasmus Dahlin wordt algemeen gezien als het grootste talent in de draft van dit jaar. Andere namen in de draft zijn Andrei Svechnikov, Filip Zadina, Brady Tkachuk en Adam Boqvist. Benieuwd hoe zo'n combine gaat? De onderstaande video duurt bijna drie uur, maar geeft een duidelijk beeld.

Geen zin om drie uur...

te kijken. De video hieronder duurt maar twaalf minuten en laat de eerder genoemde Rasmus Dahlin aan het woord, onder meer over Buffalo zelf. De Sabres hebben de nummer Ă©Ă©n pick en daarmee de waarschijnlijke locatie waar Dahlin gaat landen.

Gisteren was ook de...

openingswedstrijd in de finale van de American Hockey League, waar de Calder Cup op het spel staat. De Toronto Marlies, het farm team van de Maple Leafs, won het openingsduel tegen de Texas Stars, inderdaad verbonden aan de Dallas Stars, met 6-5. Chris Mueller had een goal en twee assists voor de Marlies. Travis Morin twee goals en een assist voor de Stars.

En dan is er nog...

de finale om de Kelly Cup tussen Florida Everblades en Colorado Eagles in de ECHL. Daarin staat het na de 5-0 overwinning voor de Everblades nu 3-2 in het voordeel van de ploeg uit Florida. Martin Ouellette had een shutout voor de Everblades, terwijl Brett Bulmer drie assists voor zijn rekening nam. Op vrijdag was Florida net langszij gekomen met een 7-6 overwinning in overtime, ondanks drie assists van Michael Joly. Het winnende doelpunt werd gescoord door Gus Young.